A Blackstone alapkezelő eladja két Las Vegas-i szállodában lévő 49,9 százalékos részesedését. Az ügylet 5,5 milliárd dollárra értékeli az MGM Grand Las Vegas és a Mandalay Bay szállodát. A vásárló a Vici Properties, amely már eddig is 50,1 százalékos részesedést birtokolt. A Blackstone 1,27 milliárd dollárt kap készpénzben, a Vici pedig átvállalja a Blackstone részét a mintegy 3 milliárd dolláros adósságból. Jövőre, az első negyedév elején zárulhat az ügylet. 

A Blackstone kevesebb mint három év alatt több mint 700 millió dolláros nyereséget realizál, beleértve az üzemeltető bérleti díját is.

 

 

A Blackstone az idei meredek kamatemelésre úgy reagált, hogy kiszállt a fix hozamú ingatlanbefektetésekből.

Az MGM Resorts International bérleti díja körülbelül 300 millió dollár, ami évente körülbelül 2 százalékkal emelkedik. A Blackstone az eladásból származó bevételt bérlakások és ipari ingatlanok vásárlására fordíthatja. Emellett felépítheti készpénzpozícióját, hogy fedezze a Blackstone Real Estate Income Trust befektetőinek visszaváltásait. 

A Blackstone 2020-ban vásárolta meg az ingatlanokat egy bonyolult tranzakció keretében, amelyben az eladó MGM Resorts megtartotta a kaszinó üzletágat. A Blackstone Las Vegas-i befektetései gyümölcsözők voltak. Az év elején a Blackstone 5,65 milliárd dollárért adta el a Las Vegas Stripen található Cosmopolitan kaszinót és szállodát. Ez volt a cég valaha volt legjövedelmezőbb eladása egyetlen eszközből.