A rendszám miatt jövőre már a mopedes is fizet

Biztosítás | Pénzügy

Extraprofitot ettől nem remélhetnek, de többletbevételhez és új ügyfelekhez juttathatja a biztosítókat már a mostani kampányban az az intézkedés, amely szerint jövőre a segédmotoros kerékpárok is rendszámot kapnak. A gazdasági tárca ezzel a tulajdonosok ellenőrizhetőségét segítené elő. Bár ezekre a járművekre elvben eddig is meg kellett volna kötni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, éppen az azonosíthatatlanság miatt ezt a tulajdonosok zöme nem tette meg, legalábbis a pénzügyi felügyelet statisztikájából ez látszik. E szerint tavaly év végén alig 280 ezer segédmotoros kerékpárra kötöttek kötelező biztosítást, pedig egyes becslések szerint akár kétszer ennyi is futhat az utakon. A központi nyilvántartás a biztosítóknak némi pluszbevételt és új ügyfeleket hozhat, sőt az utóbbi keresztértékesítési lehetőségeket is megnyithat előttük. A kötelező biztosítás elve szerint az intézkedés a többi autósnak, motorosnak is jól jöhet, hiszen biztosak lehetnek benne, hogy a nekik okozott kárt valamely biztosító megtéríti. Eddig ugyanis a rendszám nélkül közlekedő mopedes következmények nélkül hagyhatta el a baleset helyszínét, így az ilyen típusú motorok által okozott károkat jellemzően a károsult fizette meg. VG

Sikeres volt a City fellebbezése, indulhatnak a BL-ben

Megnyugodhatnak a manchesteri kékek hívei, csak 10 millió euróba került a pénzügyi fair play megsértése, a BL-indulás nem veszett el.

Varga Mihály: Érthetetlenek az aránytalanságok

A magyar álláspont szerint igazságos és rugalmas forráselosztásra van szükség az uniós válságkezelésben.

Rossz a nyugdíjpénztári teljesítmény

A tanulmány szerint a második pillérben nagyobb hozamokat kellene biztosítani a takarékoskodóknak, és módosítani kellene a díjakon is.

Több százmillió forint a vallásos könnyűzene támogatására

A magyar keresztény vallásos könnyűzene az elmúlt időszakban felkerült a világtérképre, komoly sikereket ért el – mondta a kultúráért felelős államtitkár.
Világgazdaság Piactér