Akciókkal támogatott őszi kölcsönszezon

Hitel | Pénzügy

Alaposan felkészültek a lakáshitelek általában erősebb érdeklődést hozó őszi szezonjára a hitelintézetek: szinte minden bank enyhített bizonyos feltételeken, bár a kedvezmények elsősorban a deviza alapú konstrukciókra vonatkoznak. Ezek között gyakori a kézenfekvőnek tűnő – természetesen a futamidő elejére vonatkozó – kamatakció, de szaporodnak a járulékos költségek csökkentését ajánló hitelintézetek is.

A Budapest Bank egyszázalékos kamatkedvezményt nyújt a svájci frank alapú lakáshiteleket igénylő ügyfeleinek: az engedmény feltétele, hogy az ügyfél még ez évben hiánytalanul benyújtsa hitelkérelmét. Az akciós kamat a hitelintézet tájékoztatása szerint 2007. január 9-ig érvényes.

A CIB Bank ajándék hitelkártyával igyekszik megnyerni a lakáshitel felvételén gondolkodókat: amennyiben az ügyfél november 14-ig deviza alapú lakáskölcsönt igényel, minden további bírálat nélkül juthat az egyébként 50 ezer forintot tartalmazó kártyához.

Az Erste Bank az augusztus 25-től befogadott lakáshiteleiknél visszatéríti az értékbecslési és a közjegyzői díjat. Az értékbecslési díj visszatérítése egy ingatlanra vonatkozik, és akkor, ha létrejött a hitelszerződés.

A HVB Bank szintén a svájci frank alapú kölcsönt igénylő ügyfeleket részesíti kedvezmények útján is előnyben: a hat hónapig érvényes kamatkedvezmény – amelynek mértéke konstrukciótól és hitelösszegtől függően egy és 2,5 százalék közötti lehet – a lakás célú és a szabad felhasználású kölcsönökre is vonatkozik. Az Inter-Európa Bank a svájci frank és euró alapú lakáshitel-konstrukcióit egyaránt kedvezményekkel nyújtja, az engedmények a 2005 végéig benyújtott hitelkérelmekre vonatkoznak.

Az MKB Bank a hitelkérelmüket október elseje és december 31. között benyújtó ügyfeleknek kínál akciós svájci frank alapú lakáshitelt: az évi 1,4 százalékos kamat az első kamatperiódusban érvényes. (A teljes hiteldíjmutató értéke így 5,49, illetve 5,81 százalék között mozoghat a hitelintézetnél.)

Az OTP Bank a közjegyzői díj terhétől kíméli meg lakás célú vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt igénylő ügyfeleit. Az akció során – amely e hónap közepéig érvényes – kölcsönt igénylő ügyfelek egy áruházláncnál is további kedvezményekre számíthatnak. A járulékos költségeken keresztül kedvez ügyfeleinek a Raiffeisen Bank is. A hitelintézet hitelbírálati és folyósítási díj nélkül kínálja lakás célú hiteleit.

Négy fradista koronavírustesztje pozitív lett, ezért halasztják a Magyar Kupa mérkőzéseit

A szövetség közleménye szerint a FTC tájékoztatta őket, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív mintát produkált.

Óriási összegért kelt el Jordan első szerződésének másolata

A legendás játékos 1984. szeptember 14-én írta alá első megállapodását a Chicago Bullsszal.

A magyar háztartások fele nem sokáig húzná, ha beütne a krach

A háztartások mindössze felének van 2 hónapra tartaléka egy felmérés szerint.

Maradandó hatást gyakorol a járvány a nemzetközi kereskedelemre

A koronavírus-járvány az egyik legnagyobb csapás a nemzetközi kereskedelemre a nagy gazdasági világválság óta.
Világgazdaság Piactér