Akciókkal támogatott őszi kölcsönszezon

Hitel | Pénzügy

Alaposan felkészültek a lakáshitelek általában erősebb érdeklődést hozó őszi szezonjára a hitelintézetek: szinte minden bank enyhített bizonyos feltételeken, bár a kedvezmények elsősorban a deviza alapú konstrukciókra vonatkoznak. Ezek között gyakori a kézenfekvőnek tűnő – természetesen a futamidő elejére vonatkozó – kamatakció, de szaporodnak a járulékos költségek csökkentését ajánló hitelintézetek is.

A Budapest Bank egyszázalékos kamatkedvezményt nyújt a svájci frank alapú lakáshiteleket igénylő ügyfeleinek: az engedmény feltétele, hogy az ügyfél még ez évben hiánytalanul benyújtsa hitelkérelmét. Az akciós kamat a hitelintézet tájékoztatása szerint 2007. január 9-ig érvényes.

A CIB Bank ajándék hitelkártyával igyekszik megnyerni a lakáshitel felvételén gondolkodókat: amennyiben az ügyfél november 14-ig deviza alapú lakáskölcsönt igényel, minden további bírálat nélkül juthat az egyébként 50 ezer forintot tartalmazó kártyához.

Az Erste Bank az augusztus 25-től befogadott lakáshiteleiknél visszatéríti az értékbecslési és a közjegyzői díjat. Az értékbecslési díj visszatérítése egy ingatlanra vonatkozik, és akkor, ha létrejött a hitelszerződés.

A HVB Bank szintén a svájci frank alapú kölcsönt igénylő ügyfeleket részesíti kedvezmények útján is előnyben: a hat hónapig érvényes kamatkedvezmény – amelynek mértéke konstrukciótól és hitelösszegtől függően egy és 2,5 százalék közötti lehet – a lakás célú és a szabad felhasználású kölcsönökre is vonatkozik. Az Inter-Európa Bank a svájci frank és euró alapú lakáshitel-konstrukcióit egyaránt kedvezményekkel nyújtja, az engedmények a 2005 végéig benyújtott hitelkérelmekre vonatkoznak.

Az MKB Bank a hitelkérelmüket október elseje és december 31. között benyújtó ügyfeleknek kínál akciós svájci frank alapú lakáshitelt: az évi 1,4 százalékos kamat az első kamatperiódusban érvényes. (A teljes hiteldíjmutató értéke így 5,49, illetve 5,81 százalék között mozoghat a hitelintézetnél.)

Az OTP Bank a közjegyzői díj terhétől kíméli meg lakás célú vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt igénylő ügyfeleit. Az akció során – amely e hónap közepéig érvényes – kölcsönt igénylő ügyfelek egy áruházláncnál is további kedvezményekre számíthatnak. A járulékos költségeken keresztül kedvez ügyfeleinek a Raiffeisen Bank is. A hitelintézet hitelbírálati és folyósítási díj nélkül kínálja lakás célú hiteleit.

Akár 800 ezer euró vissza nem térítendő támogatás is elérhető

Új magyarországi támogatási program indul a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésére.

Ha nincs sport a képernyőn, a tévék sem úgy fogynak

A fogyasztók nagy valószínűséggel elhalasztják a televíziók vásárlását az olimpia, illetve a foci Eb elmaradása miatt.

Wimbledon előrelátó volt, van biztosítása világjárványra

Az évi 2 millió dolláros díj most kifizetődőnek bizonyult, mert ennek köszönhetően, az előzetes számítások szerint 114 millió dollár érkezik a biztosítótól.

Súlyos büntetést kapott az árus, aki egekbe emelte a csirke árát

Március közepén méregdrágán kínált csirkehúsról készült fotók váltottak ki komoly közfelháborodást a közösségi oldalakon. 300 ezer forintos büntetést kapott a „tettes”.
Világgazdaság Piactér