ÁKK: nem vitték a diszkont-kincstárjegyet

Devizapiac | Pénzügy

Egyértelmű, hogy a keddi három hónapos diszkontkincstárjegy- (dkj) aukción a forint gyengülése, az árfolyam alakulásával kapcsolatos várakozások miatt volt gyenge a kereslet – mondta kedden Borbély László András, az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese. Kedden október eleje óta először fordult elő, hogy a hetente rendezett három hónapos dkj-aukción a kereslet elmaradt a meghirdetett mennyiségtől. A felkínált 40 milliárd forint névértékű három hónapos diszkontkincstárjegyre szokatlanul kevés, mindössze 37,9 milliárd forint értékű ajánlat érkezett, ebből az ÁKK 30 milliárdnyit fogadott el. Ennek nincs köze az állampapírpiachoz, az állampapír-piaci bizonytalanság a devizapiaci helyzetből adódik – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes. Az ÁKK csütörtökön dönt arról, meghirdet-e államkötvény-aukciót február közepére. VG

Hollandiában a legjobb nyugdíjasnak lenni

Továbbra is a holland és a dán nyugdíjrendszer a legkiszámíthatóbb, és ez nyújtja a legnagyobb biztonságot. A hatvan év felettiek száma az évszázad közepére elérheti a kétmilliárdot.

Felminősíthet a Moody’s is

A makrogazdasági alapok rendben vannak, ám a Moody’s egy lépéssel lemaradt a másik két nagy hitelminősítőtől, így van esély a jobb osztályzatra.
Világgazdaság Piactér