Amerikából kaphat lökést a Richter

Pénzügy | Stratégia

Szerda délután tette közzé a Richter amerikai értékesítési partnere, az Allergan a harmadik negyedéves gyorsjelentését, amelyből kiderül, hogy továbbra is dinamikusan emelkedik a cariprazine hatóanyagú gyógyszer, a Vraylar árbevétele. A harmadik negyedévben az értékesítés 80,2 millió dollár lett a tavalyi harmadik negyedéves 32,4 millió dollárral szemben. Így az idei három negyedévben az árbevétel elérte a 200,1 millió dollárt. Az első negyedben 53,6, a második negyedben 66,3 millió dollár árbevétel született, vagyis negyedévente hozzávetőleg 13-14 millió dolláros volt a növekedés. Ezek alapján az évzáró három hónapban 100 millió dollárnyi árbevétel várható, s így jó eséllyel megközelítheti a 300 millió dollárt az idei értékesítés, amely magasabb az általunk korábban, konzervatívan becsült 200–250 millió dollár közötti szintnél. Ez azt jelenti, hogy a harmadik negyedévben a Richter mintegy 15 millió dollár, azaz 4 milliárd forint körüli eredményre tehet szert ebből a gyógyszerből a tavalyi harmadik negyedévi csaknem egymilliárddal szemben.

Az Allergan tájékoztatójából szintén kiderült, hogy a vállalat decemberben fogja majd egyeztetni az amerikai gyógyszerfelügyelettel, az FDA-val a negatív tünetegyüttesre vonatkozó vizsgálatokkal és kiterjesztéssel kapcsolatos teendőket. Az értékesítési számokon túl jó előjel az is, hogy a devizaárfolyamok szintén kedvezőbben alakultak, így akár kis pozitív értéket is felmutathat a pénzügyi eredménysor. A Richter Gedeon valószínűleg a jövő hét második felében teszi közzé július–szeptember közötti eredményét, amelyet már a Bogsch Eriket váltó új vezérigazgató, Orbán Gábor prezentálhat majd. A kedvező értékesítési folyamatok és a várhatóan erős gyorsjelentés ismét ráirányíthatja a figyelmet a Richterben rejlő értékekre.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Örül a piac az orosz költekezésnek

Az állami adóbevételek növekedése és az éveken át tartó takarékoskodás miatt az orosz kormány jelentős tartalékot halmozott fel.

Kulcsfontosságú lesz az idei év a fizikai munkások életében

A Work Force Kft. hazai elemzése és külföldi kitekintése azt vetíti előre, hogy 2020-ban felértékelődik a munkaerő kölcsönzés és előtérbe kerül a szakmunkások megtartása is.

Nagyot szólhat az idén Kína és Hongkong tőzsdei együttműködése a kisbefektetők számára

Az Egyesült Államok tőzsdéin jelen lévő technológiai vállalatok közül majdnem kéttucatnyit jegyeztek be a hongkongi tőzsdén január közepéig.

Most kell megalapozni a jövő munkaerő kínálatát

Gyerekeink 65 százaléka olyan munkakörben dolgozhat a jövőben, amely ma még gyakorlatilag nem is létezik.
Világgazdaság Piactér