Amerikából kaphat lökést a Richter

Pénzügy | Stratégia

Szerda délután tette közzé a Richter amerikai értékesítési partnere, az Allergan a harmadik negyedéves gyorsjelentését, amelyből kiderül, hogy továbbra is dinamikusan emelkedik a cariprazine hatóanyagú gyógyszer, a Vraylar árbevétele. A harmadik negyedévben az értékesítés 80,2 millió dollár lett a tavalyi harmadik negyedéves 32,4 millió dollárral szemben. Így az idei három negyedévben az árbevétel elérte a 200,1 millió dollárt. Az első negyedben 53,6, a második negyedben 66,3 millió dollár árbevétel született, vagyis negyedévente hozzávetőleg 13-14 millió dolláros volt a növekedés. Ezek alapján az évzáró három hónapban 100 millió dollárnyi árbevétel várható, s így jó eséllyel megközelítheti a 300 millió dollárt az idei értékesítés, amely magasabb az általunk korábban, konzervatívan becsült 200–250 millió dollár közötti szintnél. Ez azt jelenti, hogy a harmadik negyedévben a Richter mintegy 15 millió dollár, azaz 4 milliárd forint körüli eredményre tehet szert ebből a gyógyszerből a tavalyi harmadik negyedévi csaknem egymilliárddal szemben.

Az Allergan tájékoztatójából szintén kiderült, hogy a vállalat decemberben fogja majd egyeztetni az amerikai gyógyszerfelügyelettel, az FDA-val a negatív tünetegyüttesre vonatkozó vizsgálatokkal és kiterjesztéssel kapcsolatos teendőket. Az értékesítési számokon túl jó előjel az is, hogy a devizaárfolyamok szintén kedvezőbben alakultak, így akár kis pozitív értéket is felmutathat a pénzügyi eredménysor. A Richter Gedeon valószínűleg a jövő hét második felében teszi közzé július–szeptember közötti eredményét, amelyet már a Bogsch Eriket váltó új vezérigazgató, Orbán Gábor prezentálhat majd. A kedvező értékesítési folyamatok és a várhatóan erős gyorsjelentés ismét ráirányíthatja a figyelmet a Richterben rejlő értékekre.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Minden feltétel adott a magyar és kirgiz vállalatok együttműködéséhez

Szijjártó Péter kedden beszélt a kirgiz-magyar üzleti fórumon a két ország együttműködési lehetőségeiről.

Küzd az igazáért a válogatott csatár

A munkaügyi bíróságon folytatódik Szalai Ádám és a Mainz ügye.

Font tízmilliókat ránt ki a koronavírus a Vörös Ördögök zsebéből

A világ egyik leggazdagabb klubját is alaposan megtépázzák a rendkívüli helyzet okozta veszteségek.

Klopp: nem a kormány segítségére kell várni

A Liverpool edzője szerint, a gazdag PL-kluboknak segíteni kell a nehéz anyagi helyzetben lévőknek, ugyanis nézők nélkül óriásit estek a bevételek.
Világgazdaság Piactér