Átszervez a Linamar

Pénzügy

Öt fő csoportra osztja tevékenységét a Linamar Corporation. A Mezőgép fő tulajdonosa agreszszív terjeszkedési politikáját kívánja úgy elősegíteni, hogy a különböző piaci szegmensekben működő csoportok csak a saját területükre koncentráljanak.

Az autóiparban három csoportot hoznak létre: a karosszéria-, a motor- és váltócsoportot. A negyedik részleg az európai piacra összpontosít majd, míg lesz egy ötödik, amely a nemrég megvásárolt Skyjacket foglalja magában.

Linda Hazenfratz, a társaság elnöke szerint egyelőre még korai lenne találgatásokba bocsátkozni a stratégia eredményességét illetően, de elképzelhető, hogy ez jó néhány leányvállalat kialakulásához vezet, és a Magna Internationalhez hasonló világméretű alkatrészgyártóvá fejlődik a cég. A Linamar elnöke hangsúlyozta, hogy nem ez a cél, amely miatt az új stratégiát bevezetik, egyszerűen csak a hatékonyság növelésével magasabb szintre kívánják fejleszteni a vállalatcsoportot.

A reorganizációnak magyar vonatkozása – a Mezőgépen kívül, esetében egyelőre még nem lehet tudni, hogy mit jelent számára ez a változás -, hogy Havasi Csabát nevezték ki az európai csoport élére, aki tagja a Mezőgép igazgatóságának is. A Skyjack csoport vezetőjét csak a vállalat teljes integrálását követően jelölik majd ki. Linda Hazenfratz a jövőbeni kilátásokkal kapcsolatban optimistán nyilatkozott, szerinte a jövő év elején már növekedni fog a termelés az utóbbi időben gyengélkedő autóiparban.

Brutálisan bezuhant a ferihegyi repülőtér utasforgalma

Augusztusban már heti 500 közvetlen légijárat érhető el Budapestről, 98 úti célra.

Újraindulás egy kátyús úton

Nincs olyan gazdaság a világon, amely túlélne egy újabb teljes lezárást. Vélemény.

Milliárdos vállalkozót vettek őrizetbe a NAV nyomozói

A vállalkozó egy év alatt 3,6 milliárd forint osztalékot vett fel vállalkozásaiból, ami után nem fizetett adót.

Nyolcvanezer gyerek vált otthontalanná a bejrúti robbanások miatt

A katasztrófában legalább 140 ember meghalt, ötezer megsérült, több százan eltűntek.
Világgazdaság Piactér