Erre figyel ma a piac

Befektetés | Pénzügy

– A General Electric az amerikai tőzsdék nyitása előtt teszi közzé negyedéves gyorsjelentését. A cégtől 36 milliárd dolláros bevételt és 50 centes egy részvényre jutó eredményt várnak az elemzők.


– Az előzetes számok publikálása után közzéteszi részletes jelentését az SAP. A német szoftvercég két számjegyű bevételnövekedésről számolt be az október–decemberi időszakra, a profit pedig a vártnál jobb lett.


– Németország, Franciaország és az euróövezet januári előzetes feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexeit közlik. Decemberben a németeknél mindkét szektor a vártnál jobb adatokról számolt be.


– Az Európai Központi Bank negyedéves szakértői felméréséből (SPF) kiderül, a piacon hogyan látják az infláció pályáját, a GDP-növekedést és a munkanélküliség alakulását az eurózónában a következő években.


– A Standard & Poor’s felülvizsgálja Görögország adósságának besorolását, most a befektetésre nem ajánlott CCC+ minősítéssel tartják nyilván. Felminősítés csak a harmadik mentőcsomag sikeres első felülvizsgálata esetén valószínű.

18:27
Gazdaság

Csúszik az önkormányzati számlák államosítása

Változatlanul tesztelik az önkormányzati számlavezetési rendszert a Magyar Államkincstárnál, az indulás időpontja pedig nem ismert.
10:12
Gazdaság

Ha most nincs munkája, akkor már nagyon nehezen lesz

Többen dolgoznak Magyarországon, mint egy éve, és csökken a munkanélküliségi ráta. Elemzők szerint akiknek most nincs munkájuk, azok már nagyon nehezen fognak találni.
Világgazdaság Piactér