Erre figyel ma a piac

Befektetés | Pénzügy

– A General Electric az amerikai tőzsdék nyitása előtt teszi közzé negyedéves gyorsjelentését. A cégtől 36 milliárd dolláros bevételt és 50 centes egy részvényre jutó eredményt várnak az elemzők.


– Az előzetes számok publikálása után közzéteszi részletes jelentését az SAP. A német szoftvercég két számjegyű bevételnövekedésről számolt be az október–decemberi időszakra, a profit pedig a vártnál jobb lett.


– Németország, Franciaország és az euróövezet januári előzetes feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexeit közlik. Decemberben a németeknél mindkét szektor a vártnál jobb adatokról számolt be.


– Az Európai Központi Bank negyedéves szakértői felméréséből (SPF) kiderül, a piacon hogyan látják az infláció pályáját, a GDP-növekedést és a munkanélküliség alakulását az eurózónában a következő években.


– A Standard & Poor’s felülvizsgálja Görögország adósságának besorolását, most a befektetésre nem ajánlott CCC+ minősítéssel tartják nyilván. Felminősítés csak a harmadik mentőcsomag sikeres első felülvizsgálata esetén valószínű.

09:00
Gazdaság

Jóval többet keresünk, mint egy éve

Idén szeptemberben a bruttó átlagkereset 292 900 forint volt, 13,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.
07:02
Gazdaság

Dübörög a karácsonyi szezon a játékpiacon

Már november elején elkezdődött a karácsonyi vásárlás, az az időszak, amely a játékpiacon az éves forgalom 60-70 százalékát adja – mondta lapunknak Borhi János, a Formatex Kft. ügyvezetője.
Világgazdaság Piactér