Erre figyel ma a piac

Befektetés | Pénzügy

– Itthon délelőtt 9-kor közölte a KSH a negyedik negyedéves GDP-számok előzetes becslését. Hazánk mellett Németország, Olaszország és az
euróövezet előzetes növekedési adatai is megjelennek.


– Az Egyesült Államokban várhatóan a kiskereskedelmi forgalom januári bővüléséről számolnak be, miután az decemberben váratlanul –0,1 százalékkal csökkent. Az eladások most 0,1 százalékkal növekedhettek.


– Amerikában az üzleti készletek decemberi alakulását is közlik. Novemberben 2011 óta nem látott mértékben, 0,2 százalékkal csökkent az állomány, míg decemberre 0,1 százalékos növekedést vár a piac.


– Közzéteszi negyedik negyedéves gyorsjelentését a Commerzbank. A társaságtól 2,3 milliárd eurós bevételt és 200 millió eurós nettó eredményt várnak az elemzők a Thomson Reuters konszenzusa szerint.


– Féléves jelentést publikál a Renault. A várakozások szerint a francia autógyártó 22,8 milliárd eurós bevétellel zárhatta a július–decemberi időszakot, ami 8 százalékos növekedés az előző évihez képest.

11:30
Gazdaság

Nem sikerült megállapodni a görög adósságról

Az eurozóna pénzügyminisztereinek nem sikerült hétfőn megegyezni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a görög adósságenyhítésről.
09:33
Gazdaság

„Ütőképes pénzügyi csoportot hozunk létre”

Mérethatékonysági ugrás jön a következő években a takarékoknál – nyilatkozta lapunknak Tajthy Attila, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének elnöke.
Világgazdaság Piactér