Erre figyel ma a piac

Befektetés | Pénzügy

– Itthon délelőtt 9-kor közölte a KSH a negyedik negyedéves GDP-számok előzetes becslését. Hazánk mellett Németország, Olaszország és az
euróövezet előzetes növekedési adatai is megjelennek.


– Az Egyesült Államokban várhatóan a kiskereskedelmi forgalom januári bővüléséről számolnak be, miután az decemberben váratlanul –0,1 százalékkal csökkent. Az eladások most 0,1 százalékkal növekedhettek.


– Amerikában az üzleti készletek decemberi alakulását is közlik. Novemberben 2011 óta nem látott mértékben, 0,2 százalékkal csökkent az állomány, míg decemberre 0,1 százalékos növekedést vár a piac.


– Közzéteszi negyedik negyedéves gyorsjelentését a Commerzbank. A társaságtól 2,3 milliárd eurós bevételt és 200 millió eurós nettó eredményt várnak az elemzők a Thomson Reuters konszenzusa szerint.


– Féléves jelentést publikál a Renault. A várakozások szerint a francia autógyártó 22,8 milliárd eurós bevétellel zárhatta a július–decemberi időszakot, ami 8 százalékos növekedés az előző évihez képest.

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

14:50
Gazdaság

Az e-járművek hozhatják el a közlekedés zöld forradalmát

Az elektromos és az autonóm járművek hatékony eszközei lehetnének a közlekedés alternatív megújulásának – hangzott el a Klímabarát Települések Szövetsége szemléletformáló előadásán.
22:00
Gazdaság

Nagy üzlet lesz a mesterséges intelligencia a régióban is

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.
Világgazdaság Piactér