Erre figyel ma a piac

Befektetés | Pénzügy

– Pénteken teszi közzé 2015-ös gyorsjelentését az M. A. N. A járműgyártótól 13,9 milliárd eurós bevételt várnak, ami 2,4 százalékos csökkenést jelentene az előző évhez képest. A nettó profit 6 millió euró lehet.


– A lengyel jegybank kamatdöntő ülést tart. Az elemzői várakozások szerint Varsóban az Európai Központi Bank csütörtöki bejelentése után sem vágnak tovább a zloty kamatán, így az 1,5 százalékon maradhat.


– A Piaggio is publikálja negyedik negyedéves számait. A robogókat gyártó olasz cég bevétele 284 millió euró lehetett, a nettó eredmény szintjén pedig minimális veszteséget vár az elemzői konszenzus.


– Németországból érkezik a februári harmonizált fogyasztói árindex második becslése. Az előzetes közlés szerint 0,4 százalékkal növekedtek éves szinten az árak, ám januárhoz képest 0,2 százalékkal csökkenhettek.


– A Fitch Ratings a heti piaczárást követően Görögország és Finnország hitelminősítését vizsgálja felül, míg a Moody’s Horvátország, az Európai Unió és Svájc adósbesorolásának módosításáról dönthet.

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

15:23
Gazdaság

Élesben ismerkedhetnek a kkv-k a digitalizációval

Várhatóan januárban csatlakozhatnak az első kis- és közepes vállalatok az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása című projekthez.
07:35
Gazdaság

Továbbra sem tudni, mit akar London

Erősen kérdéses, mekkora haladást érhetnek el a ma kezdődő újabb Brexit-fordulóban, mert Theresa May pénteki beszéde után sem lett világosabb, mit akar a brit kormány.
Világgazdaság Piactér