Erre figyel ma a piac

Befektetés | Pénzügy

– Pénteken teszi közzé 2015-ös gyorsjelentését az M. A. N. A járműgyártótól 13,9 milliárd eurós bevételt várnak, ami 2,4 százalékos csökkenést jelentene az előző évhez képest. A nettó profit 6 millió euró lehet.


– A lengyel jegybank kamatdöntő ülést tart. Az elemzői várakozások szerint Varsóban az Európai Központi Bank csütörtöki bejelentése után sem vágnak tovább a zloty kamatán, így az 1,5 százalékon maradhat.


– A Piaggio is publikálja negyedik negyedéves számait. A robogókat gyártó olasz cég bevétele 284 millió euró lehetett, a nettó eredmény szintjén pedig minimális veszteséget vár az elemzői konszenzus.


– Németországból érkezik a februári harmonizált fogyasztói árindex második becslése. Az előzetes közlés szerint 0,4 százalékkal növekedtek éves szinten az árak, ám januárhoz képest 0,2 százalékkal csökkenhettek.


– A Fitch Ratings a heti piaczárást követően Görögország és Finnország hitelminősítését vizsgálja felül, míg a Moody’s Horvátország, az Európai Unió és Svájc adósbesorolásának módosításáról dönthet.

09:33
Gazdaság

„Ütőképes pénzügyi csoportot hozunk létre”

Mérethatékonysági ugrás jön a következő években a takarékoknál – nyilatkozta lapunknak Tajthy Attila, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének elnöke.
14:03
Gazdaság

Trump első útja 380 milliárdot hozott

Jelzésértékű siker az amerikai elnöknek: legelső külföldi útján 380 milliárd dollár értékű megállapodás-csomagot zárt le Szaúd-Arábiával.
Világgazdaság Piactér