Csapody a Magyar Gárdáról: "Nem, és kész!"

Pénzügy

Egy higgadt konzervatív erő a gárdára anélkül, hogy fölemelné a hangját, azt mondja, hogy nem, és kész. – szögezte le Csapody Miklós a 168 órában.

Az MDF képviselője szerint bár nem fasiszták, nácik tobzódnak, bokáig vérben, a Magyar Köztársaság sírásóiként, mint ahogy azt a miniszterelnök állítja, de a jelképrendszer, az asszociációs mező, amelyben mozognak, arra int: nem árt vigyázni.


Csapody úgy látja, a mai politikából hiányzik a készség, hogy lehántsa a tárgyról a természetes indulatokat, és meglássa, miről van szó. „Nem félek attól, hogy jön a Magyar Gárda, és átveszi a hatalmat. Arra viszont alkalmas, a maga törpeségében is, hogy az unió közvéleménye megdöbbenjen. És arra is kiválóan megfelel, hogy határon túli kisebbségeinket kínos helyzetbe hozza.”


„Egymás mellett látom a Kossuth teret, a tévészékház ostromát, és ami rákövetkezett, tankkal, Morvai Krisztinával és a közeledő emléktüntetést.

És jönnek még a további, tömegfoglalkoztató akciók. Mindez olyan politikai klíma megteremtésére irányul, amire most én mondom, hogy nem jó. Nem jó Magyarországnak, nem jó a Fidesznek, nem jó az embereknek.” – hangsúlyozta Csapody Miklós.

Másként fáj az infláció szegénynek és gazdagnak

A szolgáltatások a gazdagabb országrészek, a hagyományos fűtési módszerek a szegényebb térségek inflációját nyomják felfelé.

Sorra nyeri a csatákat Ázsia a szabadalmi háborúban

Ázsia átvette a vezető szerepet a nemzetközi szabadalmi kérelmek regisztrálásában. Kínai, japán és koreai cégek uralják a globális innovációs szférát.
Világgazdaság Piactér