Hitelt kér Tádzsikisztán

Hitel | Pénzügy

Tádzskisztán hitelkeret megnyitásáról tárgyal a Nemzetközi Valutaalappal, hogy enyhítse az orosz gazdasági válság következményeit – jelentette pénteken kormánykörökre hivatkozva a tadzsik Khovar hírügynökség.
 


Kokhir Raszulzoda miniszterelnök találkozott Daniel Hellerrel, az IMF igazgatójával, hogy megvitassák “pénzügyi és technikai segítség” nyújtásának lehetőségét – jelentette a Khovar, de részleteket nem közölt.


A volt szovjet tagköztársaság erősen függ az Oroszországban dolgozó tádzsikok hazautalásaitól. Ez a forrás azonban az orosz gazdasági recesszió és a rubel leértékelődése miatt elapadóban van, mert egyre több vendégmunkás kénytelen hazatérni.


A tádzsik valuta, a szomoni hivatalos árfolyamon számítva tavaly 24,1 százalékkal értékelődött le a dollárral szemben, a devizatartalékok pedig kevesebb mint két havi importot fedeznek, ami nemzetközi mércével mérve riasztóan kevés.


Az IMF adatai szerint Tádzsikisztán legutóbb 2012-ben kapott hitelt a valutaalaptól, 145 millió dollárt.

11:10
Gazdaság

A nők a képzés mellett voksolnak

A munkaképes korosztályban az utóbbi tíz évben 39 százalékra emelkedett azok aránya, akik életük során már megtapasztalták a munkanélküliséget.
18:03
Gazdaság

Egy kontinenst megrázhat a brazil válság

Elképzelhető, hogy Brazíliában hamarosan sor kerül egy újabb elnöki felelősségre vonásra, ami két éven belül immár a második ilyen eljárás lenne
Világgazdaság Piactér