Levágott karral menekülnének az országból a külföldi bankok

Pénzügy | Pénzügyi Szolgáltatók

Öt-hat nagybank lesz pár év múlva Magyarországon – vélekedett Balog Ádám, az MNB alelnöke az 52. Közgazdász-vándorgyűlésen egy panelbeszélgetésen. Simonyi Tamás, a KPMG igazgatója kiemelte, hogy a nyugat-európai bankok 10 százalékos megtérülést szeretnének elérni, ezt azonban nem tudják teljesíteni.


“Ha egy osztrák banknak azt mondják, hogy hagyd itt Magyarországot, az azt jelenti neki, hogy vágd le a lábad” – mondta Simonyi. Majd hozzátette: „Nem tud máshova menni a bank, csak keletre.” Az osztrák bankok Kelet-Európában bíznak, csak akkor mennek el, ha életveszélyben vannak. „De talán nincsenek életveszélyben” – jegyezte meg. Simonyi hasonlóan látja, mint Balog Ádám. Ő arra számít, hogy öt év múlva öt nagybank maradhat az országban.


“Néhány osztrák bank menekülne ha tudna” – mondta Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség korábbi elnöke. “Csapdahelyzetben vannak, nincs piac. Egy vevő van, a magyar állam, de az már kiköltekezett az MKB megvásárlásával” – vélekedett. Kiemelte: „Kényszerből maradnak az osztrák bankok az országban, és nem azért, mert akarnak. A magyar piacnak drámaian rossz a megítélése és a bankok a kilátásokat illetően sem optimisták”.

MLSZ: egyszerűbb lesz a jegyvásárlás

Az MLSZ vezetése úgy látta, hogy javultak a szurkolás körülményei és csökkent az atrocitások száma, ezért kezdeményezték a sporttörvény módosítását.

Ma már mindent hamisítanak, amit mozdítani lehet

Mintegy 86 millió forintnyi jogsértő terméket foglalt le tavaly az adóhatóság, amely több tízmillió forint értékben adakozott is.
Világgazdaság Piactér