Negyven éves a MasterCard

Pénzügy

A MasterCard Worldwide 2006. megalapításának 40. évfordulóját ünnepli, amely a sikeres tőzsdei kibocsátást valamint az új vállalati arculat bevezetését követően az idei harmadik mérföldkő a társaság történetében.


Az 1966-ban alapított MasterCard mára a világ egyik legismertebb márkanevét használó globális fizetési vállalatává vált, mely franchise-ba adóként, adatfeldolgozóként valamint tanácsadóként szolgálja ügyfeleit világszerte több, mint 210 országban.


A MasterCard kártyatársaságot éppen 40 éve alapították Interbank Card Association (ICA) néven. Két évvel később a cég megkezdte globális hálózatának kiépítését: 1969-ben az ICA kizárólagos jogot szerzett a “Master Charge” név, valamint az egymásba kapcsolódó köröket ábrázoló logó használatára.


A nemzetközi növekedés iránti elkötelezettséget jól mutatja, hogy a társaság egy évtizeddel később, 1979-ben felvette a “MasterCard” cégnevet és 1983-ban piacra dobta a fizetési kártya ágazat első, hologrammal ellátott bankkártyáját.


Röviddel a díjnyertes Felbecsülhetetlen reklám-kampány 1997-es indulása után a MasterCard integrálta a Europay International társaságot, négy évvel később, 2006-ban pedig már a New York-i tőzsdén jegyzett vállalattá vált. A részvénykibocsátással egyidőben a kártyatársaság új névvel és vállalati arculattal jelentkezett.


A MasterCard Worldwide cégnév, valamint az új vállalati jelmondat “The Heart of Commerce” hatékonyabban fejezi ki a globálisan egységesített vállalati struktúrát, valamint azokat az egyedülálló megoldásokat, melyekkel a MasterCard értéket teremt banki ügyfelei, a kereskedők, valamint a kártyabirtokosok részére. Emellett a kártyatársaság új vállalati arculatot és logót vezetett be, mely egy harmadik kör megjelenítésével a társaság a fizetési üzletágban betöltött hármas szerepkörét tükrözi: mint franchise-ba adó, adatfeldolgozó és tanácsadó. VGO

MAGYAR VÁLLALATOK, CSALÁDI VÁLLALATOK - HOGYAN LEGYÜNK SIKERESEK?

Nekik már sikerült. Mi van a sztori mögött? Szeptember 28-án Balogh Levente, Gablini Gábor elárulja.
Részletek: rendezvenyek.vg.hu

15:23
Gazdaság

Élesben ismerkedhetnek a kkv-k a digitalizációval

Várhatóan januárban csatlakozhatnak az első kis- és közepes vállalatok az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása című projekthez.
07:35
Gazdaság

Továbbra sem tudni, mit akar London

Erősen kérdéses, mekkora haladást érhetnek el a ma kezdődő újabb Brexit-fordulóban, mert Theresa May pénteki beszéde után sem lett világosabb, mit akar a brit kormány.
Világgazdaság Piactér