Pozitív hangulat a részvénypiacokon

Pénzügy | Tőzsde
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 194,77 pontos, 0,49 százalékos emelkedéssel, 39 554,05 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 8,6 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy jó hangulatú volt a kereskedés a nemzetközi piacokon, a magyar tőzsde is enyhén emelkedett, ugyanakkor a forgalom relatíve alacsony volt.

Kovács Bálint, az Equilor senior elemzője az MTI-nek úgy fogalmazott: általánosságban kedvező, pozitív befektetési hangulat jellemezte a tőzsdét. Ugyanakkor megjegyezte, hogy forgalom elmaradt az elmúlt 30 kereskedési nap átlagától.

Kiemelte, hogy a vezető részvények közül a jegybank délutáni kamatdöntése az OTP-re pozitív hatást gyakorolhat az elkövetkező napokban. A Mol 11 forinttal, 0,34 százalékkal 3221 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 105 forinttal, 1,05 százalékkal 10 085 forintra nőtt, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 470 forintra emelkedett, forgalma 273,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 13 forinttal, 0,19 százalékkal 7003 forintra nőtt, a részvények forgalma 984,9 millió forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4067,49 ponton zárt kedden, ez 11,81 pontos, 0,29 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Black Friday helyett itt a Black November

A Gazdasági Versenyhivatal pedig nemcsak a webáruházak, de az ár-összehasonlító oldalak kapcsán is szigorú elvárásokat fogalmazott meg.

Negyvenmillióért viaskodnak a legjobb orosz sakkozók

Az orosz sakkozók idei szuperbajnoki döntőjében együttesen 10 millió rubelért, vagyis mintegy 40 millió forintért versengenek a résztvevők.

Ismét a Főtaxi nyert a repülőtér tenderén

A Főtaxi 2020 decemberétől újabb öt évre lesz a repülőtér-üzemeltető vállalat hivatalos taxis partnere.

Milliárdos támogatást kap a divat- és kreatív ipar

A program keretében a tervek szerint több mint kétszáz vállalkozás nyerhet el támogatást.
Világgazdaság Piactér