Újabb pofon a csipgyártóknak

Pénzügy

Újabb rossz hír érkezett a technológiai papíroknak sokszor irányt mutató csipszektorral kapcsolatban: jelentősen visszavett korábbi várakozásaiból az UBS Warburg a világ félvezető- és mikrocsipgyártásának jövedelmezőségét illetően az idei és a 2003-as évre vonatkozóan egyaránt. Ennek megfelelően az UBS szerint 2002-ben a csipgyártás bevételei a tavalyi eredmény alatti, illetve azt meghaladó 2 százalékos tartományban mozognak majd, szemben a korábban várt 0 és 5 százalék közötti bővüléssel. Ezzel párhuzamosan az UBS visszavett számos technológiai szektorban tevékenykedő cégre adott minősítéséből is.

Sikeres volt a City fellebbezése, indulhatnak a BL-ben

Megnyugodhatnak a manchesteri kékek hívei, csak 10 millió euróba került a pénzügyi fair play megsértése, a BL-indulás nem veszett el.

Varga Mihály: Érthetetlenek az aránytalanságok

A magyar álláspont szerint igazságos és rugalmas forráselosztásra van szükség az uniós válságkezelésben.

Rossz a nyugdíjpénztári teljesítmény

A tanulmány szerint a második pillérben nagyobb hozamokat kellene biztosítani a takarékoskodóknak, és módosítani kellene a díjakon is.

Több százmillió forint a vallásos könnyűzene támogatására

A magyar keresztény vallásos könnyűzene az elmúlt időszakban felkerült a világtérképre, komoly sikereket ért el – mondta a kultúráért felelős államtitkár.
Világgazdaság Piactér