Vigyázzon, ha OTP-s! Csalók akarják ellopni az adatait

Pénzügy | Pénzügyi Szolgáltatók
Csalók próbálják ellopni az OTP Bank ügyfeleinek adatait. A bank körültekintésre kéri az ügyfeleket.

AZ OTP Bank honlapján közölte: „Az alábbi szöveget nem az OTP Bank küldte el ügyfeleinek. Saját adatainak védelme, biztonsága érdekében, kérjük, NE kattintson az alábbi felhívásban szereplő linkre!”

A csalók ezt az üzenetet küldték:

Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Magyarország Zrt. Felügyeleti Bizottság kérésére, adatkezelési és adatvédelmi okokból szükséges mobileszközének regisztrációja a rendszerünkben, mivel a telefonszolgáltatók részéről úgynevezett biztonsági rés lehetőséget ad arra, hogy a rendszert támadók lemásolják a SIM kártyájukat és Ön helyett a támadó kapja meg az utaláshoz tartozó SMS kódot, ezzel az Ön tranzakciói illetéktelenek kezekbe juthatnak, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket. FIGYELEM A LINKET CSAK TELEFONRÓL TUDJA MEGNYITNI! A Folytatáshoz Kattintson IDE Üdvözlettel: OTP Bank Magyarország

Az OTP honlapján az olvasható, hogy „A csalók épp a biztonsági figyelmeztetéshez hasonlító szöveggel próbálják adatait megszerezni, ám a szöveg nem az OTP Bank által hivatalosan kiadott tájékoztatás. Legyen körültekintő, ne reagáljon az ehhez hasonló megkeresésekre!

Ha nem biztos abban, hogy ki küldte Önnek a szöveget, kérjen segítséget az OTP Bank ügyfélszolgálatán a (+36 1/20/30/70) 3 666 666 telefonszámon.”

07:18
Adózás

Adóamnesztia: 30 milliárdot moshattak tisztára

A legutolsó adóamnesztia teljes mérlege még nincs meg, de az állam május végéig csak bő kétmilliárd forintnyi adóbevételhez jutott hozzá a piszkos pénzüket tisztára mosóktól.
15:22
Gazdaság

Monopóliumot épített a Decathlon

Jelentős mértékben hozzájárulnak a magyarországi ruházati piac lendületéhez a sportáruházak, amelyek hazai versenyében a Decathlon egyre jobban elhúz a rivális Hervistől.
Világgazdaság Piactér