PR

A megújulók és az atomerőmű együtt segíti a fenntarthatóbb jövőt

Tavaly nyáron többször is rekordot döntött a megújuló alapú villamos energia termelésének részaránya a hazai áramtermelésben, ám egyúttal az is világossá vált, hogy az időjárástól függő technológia további térnyerése – a rendszerirányításra és az ellátásbiztonságra gyakorolt hatása miatt – biztonságos alaperőművi termelést igényel.

Öt ok, amiért idén erősödhet a forint az euróval szemben

Tavaly nagyot gyengült a forint, de volt a történelemben rosszabb éve is. Az inga azonban visszalendülhet, főleg, ha a vírust sikerül legyőzni és beindul a gazdasági növekedés. Az MNB pedig addig is alighanem megvédi a forintot a nagyobb kilengésektől, ahogy tavaly is tette.

Pontos időjárásjelentéssel az áram is olcsóbb lehet?

Esősebb időszak, időjárási anomáliák – nem is gondolnánk, de ezeknek is hatása van az áram árára, rövid távon nem is kicsi. Elég egy száraz, hideg tél a Balkánon, vagy éppen a globális La Nina jelenség, máris változnak az energiaárak. Az időjárás árampiaci hatásainak az MVM Partner Zrt. szakértőinek segítségével jártunk utána.

Új Duna-híd: új körút épül, kevesebb lesz az autó a Belvárosban

Kevesebb autó a belvárosban, jobb közlekedési kapcsolatok Budapest déli részei között és a környező területek fejlődését hozza magával a tervezett új Duna-híd. Budapesten több mint egy évtizede épült az utolsó híd, a Galvani út térségébe tervezett új átkelő Dél-Budát, Csepelt és Dél-Pestet köti majd össze és naponta 50 ezer gépkocsival tehermentesíti a belvárost.

2020-ban a TV2 volt a legnézettebb csatorna, a csatornacsaládok versenyét pedig a TV2 Csoport nyerte

2020 sikeres év volt a TV2 számára, hiszen teljes napon mind a három kiemelt korcsoportban – 18-59, 18-49 évesek és a teljes lakosság körében is – a TV2 csatornát választotta a legtöbb néző, így megelőzte fő konkurensét, az RTL Klubot. Az éves átlagokat tekintve a 18-59 és a 18-49 évesek esetében is 2001 óta a 2020-as év volt az első, amikor a TV2-nek sikerült felülkerekednie a legnagyobb riválisán, és így az ország legnézettebb csatornájává vált.
Világgazdaság Piactér