A jövő szakemberei a szakmák Európa-bajnokságán Budapesten

PR
Szeptemberben Budapest a szakmák európai fővárosává válik. A kétévente megrendezésre kerülő EuroSkills versenyeket a régióban először a magyar fővárosban rendezik meg.

A versenyt nem véletlenül a „szakmák Európa-bajnokságaként” szokták emlegetni, hiszen

összesen 37 szakmában mérik össze tudásukat a versenyzők.

A tét, illetve a verseny színvonala nem marad el a sportolók számára rendezett Európa-bajnokságokétól, hiszen a EuroSkills versenyek ugyanolyan nagyszabású, tömegeket megmozgató rendezvények, mint a sportról szóló társaik. Az idei EuroSkills-en 28 ország 530 versenyzője, várhatóan 80 000 látogató előtt száll majd harcba az Európa legjobbja címért.

A EuroSkills Budapest 2018 a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával valósul meg.

Nemzetközi elismerése a hazai szakképzési rendszernek, hogy Magyarország adhat otthont az idei EuroSkills-nek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évek óta kiemelt figyelmet fordít a hazai szakképzési rendszerre, hiszen komoly piaci kereslet van a tehetséges szakemberek iránt, tehát megéri szakmát tanulni. Csak bátorítani tudok mindenkit arra, hogy látogasson ki szeptember 26-28. között a Hungexpóra, ahol a saját szemével bizonyosodhat meg arról, hogy milyen sokszínű és kreatív munkát végez egy bútorasztalos vagy egy virágkötő

– nyilatkozta Dr. Parragh László, az MKIK elnöke.

WorldSkills 2017 – az asztalosverseny egyik résztvevője
Fotó: Flickr / Skills Hungary / Hatlaczki Balázs

A EuroSkills versenyeken minden országból csak a legtehetségesebb fiatal szakemberek vehetnek részt, akik már számos nemzeti selejtezőn a legjobbaknak bizonyultak. A 3 napos verseny szlogenje így nem is lehetne más, mint a „Legjobbakra készülj!”, kiemelve, hogy szeptember 26-28. között a fiatal szakemberek nemzetközi elitjével találkozhatnak a versenyre látogatók. A EuroSkills Budapest 2018 arra is kiváló alkalmat ad, hogy a fiatal magyar szakemberek bebizonyítsák a hazai és nemzetközi közönség előtt, hogy szaktudásuk és tehetségük nem marad el nyugat-európai társukétól.

További információ az esemény weboldalán, illetve az esemény Facebook-oldalán található.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Kilencmillióan sem leszünk 2035-re

Az egészségügyi és az oktatási kiadások minimális emelkedését és a nyugdíjkiadások erősebb növekedését várja a kormány a jövő évi költségvetés 2070-ig történő kitekintésében.

Egy fizetésből lehetetlen lakást kivenni

Nincsenek könnyű helyzetben, akik albérletet keresnek, kínálat van bőven, de az árak rendkívül magasak.
Világgazdaság Piactér