Díjat kapott a magyarországi Continental cégcsoport a PwC 2019 Legvonzóbb Munkahelye választáson

PR
A Continental munkáltatói márkát a hazai gyártó kategóriában az egyik legvonzóbb munkahelyeként ismerte el a PwC Magyarország.

2019. április 1. és június 15. között harmadik alkalommal elvégzett, az elsődlegesen a 18–28 éves (Y és Z generáció) korosztály munkavállalóipreferencia-felmérése alapján. A felmérés során több mint 37 000 fiatal mondta el véleményét, milyen számára az ideális munkahely. A felmérés részeként a munkáltatói márkával kapcsolatos brandhez kötődő percepciókat vizsgálták, így az elismerés valamennyi, a brand alá tartozó entitásnak szól.

A PwC képviseletében a díjakat és okleveleket Lőcsei Tamás vezérigazgató és Radványi László cégtárs adta át Sarah Frachet-nak, a Continental Magyarország országos HR-vezetőjének ünnepélyes keretek között Budapesten. „Ma ezt a díjat a munkatársaim nevében vettem át, akik a Continental 10 hazai lokációjában dolgoznak, Budaörsön, Budapesten, Debrecenben, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben. Magyarországon több mint 8000, globálisan 60 országban több mint 245 000 elkötelezett munkatársunkkal alakítjuk a mobilitás jövőjét, hogy a közlekedés biztonságos legyen, és elősegítsük a tiszta levegő megóvását. Ezen cél elérésért nap mint nap közösen dolgozunk a tehetséges munkatársainkkal és felkészült szakértőinkkel, továbbá várjuk új munkavállalók csatlakozását is a csapatunkhoz. A PwC Magyarország munkáltatói díja egy fontos visszajelzés számunkra, mely mutatja, hogy az egyén számára is értékes küldetést és munkát tudunk kínálni, így közösen képesek vagyunk értéket teremteni. Hiszen érték teremt értéket” – mondta el a díj kapcsán Sarah Frachet országos HR-vezető.

Fotó: Continental

A felmérésből megtudjuk, hogy a rugalmas munkavégzés, a stabilitás és az alapfizetés a legfontosabb munkahelyválasztási tényezők a jövő munkavállalói számára. A teljesítményalapú honoráriumnál vonzóbb a fix, kiszámítható alapbér, és meghatározó a közvetlen felettes vezetői stílusa is a vizsgált korosztály számára. A PwC Magyarország idén több mint 37 ezer középiskolában vagy felsőoktatási intézményben tanuló diák és pályakezdő munkahelyválasztási preferenciáit vizsgálta. A felmérésben részt vevő fiatalok 51 százaléka a felsőoktatásban, míg 21 százalékuk középiskolában tanul, 27 százalékuk pedig dolgozik. A kutatás szerint a 16–28 éves korosztály számára a munkahelyválasztási szempontok között első helyen a rugalmas munkarend és munkaidő áll, melyet az alapbért megelőzve a stabilitás és kiszámíthatóság követ. A cafeteria idén annak ellenére kiesett a top 10-ből, hogy a tavalyi évben még az előkelő negyedik helyen szerepelt.

A kutatásából kiderül, hogy a válaszadók döntő többsége (96 százalék) utánanéz a cégnek, mielőtt beadja jelentkezését. A fiatalok 63 százaléka szívesen dolgozna multinacionális vállalatnál, míg 28 százalékuk startupnál is elhelyezkedne. A Continental Magyarországon a vonzó munkabérek mellett stabil munkahelyet és hosszú távú szakmai fejlődést kínál munkatársainak.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Varga Mihály: Érthetetlenek az aránytalanságok

A magyar álláspont szerint igazságos és rugalmas forráselosztásra van szükség az uniós válságkezelésben.

Rossz a nyugdíjpénztári teljesítmény

A tanulmány szerint a második pillérben nagyobb hozamokat kellene biztosítani a takarékoskodóknak, és módosítani kellene a díjakon is.

Katharine Hepburn szerelmes leveleire lehet licitálni

A levelek többsége először fordul meg aukción.

Az Európai Unió jó válsága

Szinte az összes tagállamnak sikerült elég alacsony szinten stabilizálnia a fertőzöttség mértékét.
Világgazdaság Piactér