EuroSkills Budapest 2018: indul a visszaszámlálás!

PR
Már csak másfél hét van hátra és kezdetét veszi a 2018-as szakmák Európa-bajnoksága. A háromnapos verseny volumenét jól mutatja, hogy a Hungexpo történetének eddigi legnagyobb nemzetközi rendezvénye a EuroSkills Budapest 2018 lesz.

A számok is alátámasztják mindezt, hiszen több mint 60 000 négyzetméteren 80 000 látogató előtt 28 ország mintegy 600 résztvevője fog versenyezni a háromnapos esemény alatt. A szakmai versenyek és az egynapos konferencia mellett az esemény nyitó és záró ceremóniájáról is érdemes szót ejteni, melyek a Papp László Budapest Sportarénában kerülnek megrendezésre.

Szeptember 25-én és 29-én este a showelemekben, meglepetés előadókban és izgalmakban bővelkedő nyitó és záró ceremóniákat a EuroSkills Budapest 2018 Facebook-oldalán bárki élőben figyelemmel követheti. A ceremóniák házigazdái Szalay Edit és McMenemy Márk televíziós műsorvezetők lesznek. A nemzetközi eseményt ünnepélyes keretek között Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke nyitja meg.

WorldSkills 2017 – autószerelésben is megmérkőztek
Fotó: Flickr / Skills Hungary / Hatlaczki Balázs

Izgatottak vagyunk, hiszen csupán néhány napunk maradt a verseny indulásáig. Több mint egy éve nap mint nap azért dolgozunk, hogy a verseny minden része tökéletes és gördülékeny legyen. Hamarosan megkezdődik a versenyhelyszín építése a Hungexpón, a 90 szponzor segítségének, szakmai, tárgyi és eszközfelajánlásaiknak köszönhetően pedig a verseny technikai részletei is teljes mértékben készen állnak majd

– mondta Csiszár Zsófia, a verseny rendezéséért és lebonyolításáért felelős SkillStar 2018 Nonprofit Kft. projektmenedzsere.

További információ az esemény weboldalán, illetve az esemény Facebook-oldalán található.

Komplett versenyképességi programmal készül az MNB

A cél egy erős Magyarország és javuló életminőség – jelentette ki Palotai Dániel, az MNB ügyvezető igazgatója a Világgazdaság konferenciáján.

Nettó 219 400 forintot kerestünk tavaly

A tavalyi egész éves bruttó és nettó átlagkereset 11,3 százalékkal nőtt. A PM szerint a bérek tovább növekedhetnek a következő két évben.
Világgazdaság Piactér