PR-tartalom

Két évtizede a lakosság szolgálatában: 20 éves a Provident

PR
Május 14-én ünnepelte magyarországi fennállásának huszadik évfordulóját a Provident Pénzügyi Zrt. A jubileum alkalmából a vállalat 20 héten át különböző aktivitásokkal készül munkavállalóinak és ügyfeleinek, amelyekkel feleleveníthetik az elmúlt két évtized jelentős eseményeit. A pénzügyi szolgáltató történetét áttekintve kiderül, hogy 2 300 dolgozójával és 230 000 ügyfelével nem csupán méretében vált hazánk jelentős vállalatává, hanem közösségtámogató tetteivel is nagy hatást gyakorolt a társadalomra.

Pontosan húsz éve, 2001. május 14-én lépett piacra Magyarországon a Provident Pénzügyi Zrt., amely mára hazánk egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatójaként szolgálja ki több százezer főből álló ügyfélkörét. A „20 éve számíthat ránk!” szlogennel fémjelzett születésnapi aktivitások mellett egy ünnepi logóval is készült a vállalat a kerek évfordulóra: a különféle elemekből összeálló 20-as számot formázó logó a vállalat sokszínűségét, az általuk kínált lehetőségeket és a segítségükkel megvalósuló terveket szimbolizálja.

Fotó: Provident Pénzügyi Zrt.

A stabil vállalat

A Provident nemzetközi háttérrel rendelkező pénzügyi szolgáltató: anyavállalata a brit International Personal Finance (IPF), amely világszerte tizenegy országban 1,7 millió ügyfelet szolgál ki. Magyarországon az ügyfelek 20 éve számíthatnak a Providentre, amely felelős hitelezési folyamatainak köszönhetően az elmúlt két évtizedben a hazai piac meghatározó szereplőjévé vált. A vállalat a személyi kölcsönök széles palettáját kínálva és a legkiválóbb ügyfélélményt nyújtva szolgálja ki ügyfeleit, akik között megtalálhatóak az átlag banki ügyfelek, valamint olyanok is, akiknek kevesebb a lehetőségük a hitelintézetek által nyújtott szolgáltatások igénybevételére. A célkitűzések megvalósítását mára 2 300 munkavállaló segíti, akik több mint 230 000 ügyfélnek nyújtanak személyi kölcsönt egyedülálló pénzügyi szolgáltatásokkal.

A megbízható munkáltató

A Provident hazánk egyik nagyfoglalkoztatója: a teljes munkavállalói bázisból 2 000 fő vidéken él és dolgozik, amelynek köszönhetően a szolgáltatások az ország teljes területén elérhetők az ügyfeleiknek. A pénzügyi szolgáltató számára kiemelten fontos az etikus és átlátható működés, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Provident a nagy létszám ellenére is családias hangulatú nagyvállaltként tudjon működni. A vállalat ünnepli a sokszínűséget és nagyban épít a különbözőségekben rejlő erőre. 150 megváltozott munkaképességű kolléga vesz részt a mindennapi munkában, valamint működésük alappillére a nemek közti egyenlőség és a tudás alapján megítélt munkavégzés is.

A Provident a kezdetektől kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók jóllétére, igényeik feltérképezésére, ezáltal is igyekszik megteremteni a legmagasabb szintű dolgozói elkötelezettséget. A befektetett munka meghozta gyümölcsét: ezt bizonyítja, hogy a munkavállalói visszajelzések alapján odaítélt Kincentric Legjobb Munkahely díjat a vállalat már háromszor nyerte el. Szintén erről árulkodik a nemzetközi szakmai testületek által három alkalommal odaítélt Top Employer elismerés is. A Provident a koronavírus-járvány alatt sem engedte el munkavállalói kezét: Odafigyelünk Rád programjukkal a fizikai és mentális egészség fontosságára hívták fel a figyelmet és nyújtottak támogatást a kollégáknak. A programnak köszönhetően a vállalat 2020-ban díjazott lett, mint a Legpéldamutatóbb munkahely, sőt ők nyerték el ugyanezért a munkavállalói programjukért az Effekt 2030 közönségdíjat is.

A közösség támogatója

A Provident felelős vállalatként számos fontos társadalmi ügy támogatásával segíti a közösségeket. Jelentős pénzügyi szereplőként a Családi Kasszasikerek programmal gondoskodik a lakosság tájékozottságáról, amely 2008 óta több mint 30 000 háztartás számára biztosított korszerű pénzügyi és gazdasági tudásanyagot. Munkájával a Provident is hozzájárult ahhoz, hogy az iskolások mára a Nemzeti Alaptanterv részeként tanulhatják a pénzügyi alapismereteket. Emellett a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Provident önkéntesprogram keretein belül biztosít lehetőséget munkatársainak a segítségnyújtásra, akik eddig több mint 80 000 önkéntes munkaórával támogatták a helyi közösségeket. A Csodalámpa Alapítvánnyal létrejött együttműködésnek hála a vállalat támogatásával számos kisgyermek kívánsága is valóra válhatott az elmúlt években.

2014-ben a Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelő hetilappal közösen megalapította a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés célja, hogy olyan vállalkozásokat támogasson, amelyek tevékenységükkel pozitív hatást gyakorolnak a társadalom egészére, és működésükkel példát mutatnak mások számára.

A magyar sportélet támogatása is fontos alappillére a vállalat működésének. Hazánk egyik legnépszerűbb labdarúgócsapatát, a Ferencvárosi Torna Clubot abban az évben kezdte támogatni a Provident, amikor a klub a legnehezebb helyzetbe került, és a legnagyobb szüksége volt a segítségre. 2010-ben egy vízió mentén indult meg az együttműködés, amely mára a Fradi Bajnokok Ligájába jutásával igazi sikertörténetté vált.

Szinte hihetetlen, hogy immár fiatal felnőtt korba lépett a Provident. Az elmúlt húsz évben rengeteget dolgoztunk azért, hogy felelős hitelezési folyamatainkkal és fontos társadalmi ügyek felkarolásával széleskörű támogatást nyújthassunk a magyar embereknek. Úgy hiszem, ez sikerült, elég csak a Provident önkéntességgel kapcsolatos kezdeményezéseire, a Provident Társadalmi Hasznossági díjra, vagy mind a 230 000 elégedett ügyfelünkre gondolnom. Annak reményében dolgozunk tovább, hogy munkavállalóinkkal és ügyfeleinkkel karöltve hasonló közös sikereket érhessünk el a következő húsz évben is

– mondta Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Elárulta az MNB, miért lépett kedden

Az idei második negyedévében 16,2 százalékkal nőhet a GDP.

Kiderült, melyek a világ legdrágább városai

Türkmenisztán fővárosában a legköltségesebb a megélhetés. Budapest drágult egy év alatt, de továbbra is a régiós középmezőnyben szerepel.

Elkészült a nagy potenciateszt

Egy friss tízezer fős kutatás adatai szerint minden ötödik férfi problémákkal küzd.

Halálos áldozatai vannak a csehországi tornádónak

A településeken a szélvihar számos sérülést okozott, több tucatnyi embert kellett kórházba szállítani.
Világgazdaság Piactér