AUTOMOTIVE HUNGARY - 7.

Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás lesz a Hungexpón

PR

Október 16-18. között nyitja meg kapuit a magyar és közép-kelet-európai járműipart bemutató komplex fórum a HUNGEXPO Kongresszusi és Kiállítási Központban. Ahol jelen lesz az autógyártás teljes spektruma, a formatervezéstől a gyártásig, lehetőséget teremtve a meglévő kapcsolatok ápolására és új üzleti kapcsolatok építésére.

A kiállítás ismerteti a járműiparra jellemző ágazati mátrixot, amelyben megtalálhatók az elektronika, számítástechnika, szoftver-, gép-, műanyag-, vegyipar és kompozit ipar egyes elemei. Az autógyárak mellett bemutatja az alkatrészgyártókat, gyártási folyamatok és beszállítói szolgáltatások képviselőit, gépjárműipari egységek és rendszerek-, üzemi gyártó berendezések gyártóit, forgalmazóit, rendszerintegrátorokat, valamint az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók képviselőit.

Fotó: Hungexpo

Az esemény mögött széleskörű szakmai és állami támogatás áll, ami magas színvonalú szakmai programok megvalósítását teszi lehetővé. A kiállítás szakmai partnerei a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE), a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA). A kiállítás fővédnöke: Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

INNOVÁCIÓS TERMÉKDÍJ:

Nagydíjban részesült:
TRUMPF Hungary Kft. – A pavilon 206H
TrueLaser Station 5005 TrueDisk Pulse 421 zöld lézeres megmunkáló cella
Varinex Informatikai Zrt. – A pavilon 208H
AUTODESK Fusion 360 újgenerációs terméktervezői platform
ABSOLUT CNC Kft. – A pavilon 205G
Hanwha Precision Machinery kollaboratív robot

Különdíjban részesült:
HIGH QUALITY SUPPORT AND CONSULT KFT. – A pavilon 305A
Company Operations System
PROPRERUS Kft. – A pavilon 312C
Oilex olajfelszedő anyag

RÉSZTVEVŐK:

A magyar járműipar meghatározó szereplői, az autógyárak, TIER1-es, TIER2-es és TIER3-as beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek kollektív standjai lesznek jelen a szakkiállításon.

Kiállítói lista: http://automotivexpo.hu/hu/kiallitoi-lista-2019

PROGRAMOK:

A tervezett programok között idén is szerepel több témájú mérnöki továbbképzés, MAGE – HIPA B2B beszállítói fórum és a mérnökhallgatók számára szervezett TechTogether verseny. Emellett a szakmai partnerek közreműködésével számos érdekes, szakmailag tartalmas, magas színvonalú, az iparág egészét lefedő tematikai pontokra épülő (ÜZLET, TUDOMÁNY, KARRIER) program-sorozat állt össze a 2019-as rendezvényre:

További tervezett programok:

  • „Innovatív utakon az autóipar” konferencia az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében
  • „E-mobilitás másképpen” konferencia a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara és Jedlik Ányos Klaszter szervezésében
  • Beszállítói fórum a Volvo autóbusz, tehergépkocsi és munkagép gyártó üzletágának képviselőivel, melyen részt vesz a HIPA, MAJOSZ, NKFUH/Zala Zone
  • MAGE- MAJOSZ – HIPA B2B Beszállítói fórum
  • Portfolio – MAGE Ipar 4.0 konferencia
  • Előadás az innovációról az autóipari tervezés és gyártás területéről és az additív gyártás autóiparra való hatásairól a Varinex Informatikai Zrt. szervezésében
  • „Mesterséges Intelligencia és az Autóipar” a Pannon Gazdasági Hálózat – am-LAB Digital Innovation Hub szervezésében

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK:

Advertisement

A Dacia a legmenőbb a nagycsaládosok körében

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program.

Fokozatosan fehéredik a gazdaság

Az elmúlt években meghozott intézkedések révén csökkent a magyarországi feketegazdaság, a költségvetés bevétele pedig rendre emelkedett.
Világgazdaság Piactér