Ragaszkodjon a minőséghez – burkolatragasztó a középpontban

PR
A burkolatragasztó megválasztása kardinális kérdés, hiszen ezen áll vagy bukik a burkolat tartóssága.

Ha új otthon készül – legyen szó építkezésről vagy lakásfelújításról –, az egyik legjobb rész az, amikor végre válogatni lehet a falakra és a padlóra kerülő burkolatok között. Természetesen ilyenkor kizárólag arra fókuszálnak a tulajdonosok, hogy megtalálják a számukra legszebb járólapot, csempét vagy parkettát, és fel sem merül, hogy a burkolatragasztó megválasztása is nagy jelentőséggel bír.

Miért nem mindegy, hogy milyen burkolatragasztóval dolgozik Önnél a szakember?

Nem kérdés, hogy a megfelelő burkolatok kiválasztásánál nem csak esztétikai, hanem minőségi szempontok is szerepet játszanak. Nem is csoda, hogy így van ez, hiszen a lakástulajdonosok optimális esetben hosszú időre, és nem csupán egy-két évre választják az egyes helyiségek burkolatait.

Fotó: VG / PR

A minden elvárásnak megfelelő burkolat fellelése csak az első lépés. Ahhoz, hogy hosszú távon gyönyörködhessen burkolt padlóban a lakástulajdonos, alaposan át kell gondolni azt is, hogy milyen burkolatragasztó kerül felhasználásra.

Miért olyan rendkívül fontos ez?
  • Egyrészt, mert nem mindegy, hogy beltéren vagy kültéren burkolunk.
  • Másrészt pedig azért, mert a burkolat típusa (hidegburkolat vagy melegburkolat), valamint mérete is lényeges a ragasztó szempontjából.
  • Az is fontos tényező, hogy milyen a burkolandó felület minősége.

Burkolás a lakás belső tereiben

A burkolatragasztó megválasztásánál az is szempont, hogy hová kerül az adott burkolat: falra vagy a padlóra.

A Mapei cementkötésű, diszperziós és epoxy gyanta alapú csemperagasztókat kínál a burkolóknak, és rajtuk keresztül a lakástulajdonosoknak. A megfelelő csemperagasztó megválasztása függ a csempe méretétől és anyagától, valamint a csempézendő helyiségtől is. Kisebb méretű csempe esetén elegendő úgynevezett bázis ragasztó használata, nagyobb méretű csempe esetén azonban szükség lehet flexibilis ragasztó használatára annak érdekében, hogy biztosan a falon is maradjon a csempe.

Fotó: VG / PR

A padlólapok esetében gyakori, hogy elegendő a bázis ragasztó használata. Gres lapok esetében, valamint nagyméretű járólapok esetében azonban flexibilis ragasztó használata szükséges. Akkor is alakváltozásra képes ragasztót tanácsos használni, ha az adott helyiség nagy igénybevételnek van kitéve – lakóház esetében ez annyit jelent, hogy az adott helyiség forgalmas, tehát sokat tartózkodnak benne, jönnek-mennek a felületén.

Burkolás kültéren

Kültéren elengedhetetlen az alakváltozásra képes ragasztó használata, melynek alakíthatósága és tapadóképessége annál jobb, minél magasabb a hozzáadott műgyanták mennyisége. A ragasztó alakíthatóságának mértékéről a csomagoláson feltüntetett S1, illetve S2 jelölés ad információt.

Melyik a megfelelő burkolatragasztó parkettázás esetén?

A Mapei laminált padló, parafa, parketta vagy bambuszpadló esetén is megfelelő alternatívát kínál parkettaragasztóinak köszönhetően.

Fotó: VG / PR

A parkettázás esetén használható ragasztók nagy része padlófűtés mellett is használható.

Jól látható, hogy az Önnek tetsző burkolat kiválasztása valóban csupán az első lépés ahhoz, hogy a lakásában helyet kapva valóban sokáig gyönyörködhessen bennük.

Ha tudni szeretné, hogy otthon helyiségeinek felújításához pontosan milyen termékre, ragasztóra van szüksége, és milyen mennyiségben, akkor látogassa meg ajánlatadó honlapunkat!

Szétszakadhat a munkaerőpiac

Az OECD friss tanulmánya szerint a jövő munkaerőpiacai nagyobb egyenlőtlenségeket és társadalmi feszültségeket hoznak majd.

Fél Budapestnek elég nyugtató került a fagyasztott szilva közé

Nyolcszázezer darab nyugtatót találtak két szerb teherautóban elrejtve a pénzügyőrök Röszkén.
Világgazdaság Piactér