A közgazdászok

A nagy technológiai cégek és az állam kapcsolata

Ha a technológiai szektor nem lesz képes erre a változásra, akkor az állami felügyelet és szabályozás elkerülhetetlenül erősödni fog – véli Mohamed A. El-Erian, az Allianz vezető gazdasági tanácsadója, a PIMCO volt vezérigazgatója.

Az új gazdasági rendezetlenség kockázatai

Megfelelő korrekciók hiányában csak fokozódni fog az a kockázat, hogy a jelenlegi rend egy világgazdasági rendezetlenségnek adja át a helyét – véli Mohamed A. El-Erian, az Allianz vezető gazdasági tanácsadója.

A „lehetőségek országa” Japánban

Japánnak több külföldi szakemberre van szüksége a gazdasági növekedés fenntartásához – véli Hiroshi Mikitani, a Rakuten elnök-vezérigazgatója.

Az építőipari forradalomra várva

Az urbanizáció sok fejlett gazdaságban elérte a tetőpontját, ám a feltörekvő országokban még folytatódni fog – véli Nick Baveystock és Jan Mischke.

A megszorítási politika elmúlása

A politikusoknak, különösen Európában, nincs más lehetőségük, mint hogy az inkluzív növekedést célzó intézkedéseket támogassák – véli James McCormack.

A világgazdaság 2067-ben

Miközben arra számítunk, hogy a krízisek folytatódnak a közeljövőben, azzal kapcsolatban alig alakult ki konszenzus, hogy mi fog következni hosszabb távon.

Száz év eladósodottság

Gabriel García Márquez kolumbiai nemzetiségű volt, ám a mágikus realizmus mestereként nagyra tartotta volna Argentína nemrégiben meghozott döntését.

Világgazdaság Piactér