Elemzés

Kétarcú magyar innováció

Fontos, hogy a készülő magyar versenyképességi stratégia mire helyezi majd a hangsúlyt – véli Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár.

Amikor rossz a jó döntések marketingje

„A biztosítók egymás közti esztelen versenye miatt a kgfb olyan szenzitív téma lett, hogy az átlag magyar felháborodik, és azonnal új biztosítót keres, ha biztosításának éves díja három korsó sör árával megemelkedik.”

Az atomenergia ígéretének újbóli felfedezése

A víz-, a szél- és a napenergia nem tud megbízhatóan akkora mennyiségben energiát biztosítani, amekkora mértékben arra egy modern gazdaságnak szüksége van. Vélemény.

Erős közepes a magyar bizonyítvány

Az alapfolyamatok többé-kevésbé kedvezők, de a kockázati térkép átrajzolódásával a második fél évre vonatkozó kilátás már borús Virovácz Péter szerint.

Egy tíz évvel ezelőtti esemény margójára

Tíz éve átéltük a kapitalista gazdasági rendszer egy súlyos válságát, amely akkora kárt okozott, mint az akkori német gazdaság egészének teljesítménye volt – írja elemzésében Posgay István, a Századvég kutatója.

Digitális versenyképességünk

Hazánk digitális felkészültségéről, bár a különböző intézmények más és más mutatókkal dolgoznak, a vélemények közel állnak egymáshoz – véli Csath Magdolna, egyetemi tanár, a Nemzeti Versenyképes­ségi Tanács tagja.

Hozzájárulunk… De mihez?

A GDPR óriási vívmány, mert égető szükség van arra, hogy erős, kikényszeríthető szabályokkal védekezzünk a jelenkor (adat)csábításai ellen.

Világgazdaság Piactér