Elemzés

Ötödik sebesség?

A GDP növekedése elérhette az 5-5,5 százalékot, ami mind a hazai gazdaságtörténetben, mind a térségben kiemelkedő teljesítménynek tekinthető – írja elemzésében Suppan Gergely.

Az okos közművek és digitális ikertestvéreik

Az IoT korunk egyik meghatározó trendjének, az összekapcsoltságnak az alapja, és mint ilyen, a jelen és a jövő egyik meghatározó fejlesztési területe – írja elemzésében Ablonczy Balázs.

Egyiptom: mese és valóság

A 2022-es választás már izgalmasabb lesz, mint a mostani, Szíszí ugyanis a jelenlegi alkotmány értelmében nem indulhat el harmadszorra.

Egy előzményekkel teli háború

A világ elmúlt évtizedeit a kereskedelem szinte korlátok nélküli bővülése határozta meg – írja elemzésében Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója.

A proptech megváltoztatja az ingatlanpiacot

A proptech térhódítását többek között a big data és az IoT területein elért fejlődés segíti – véli Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Egy dühös nép választása

Első ránézésre az olasz választás csak a megszokott formát hozta: patthelyzet, koalíciós kényszerek, amelyek végül instabil és reformképtelen kormányhoz vezetnek – írja elemzésében Suppan Gergely.

Világgazdaság Piactér