Gasztronómia

Áldásból átok lett a Michelin-csillag

Egy több séf fordít hátat az elit éttermeknek, az iparág súlyos problémája a túlhajszolás. Egy fiatal séf azért hunyt el, mert nem volt ideje kikezelni mandulagyulladását.

Élénkítheti a fogyasztást a húsok jelölése

Január 15-én lép hatályba a sertéstőkehúsok származásának jelölését előíró rendelet. A piaci szereplők a baromfira is kiterjesztenék a kötelezettséget.

Kiút lehet Tokajban a pezsgőkészítés

A pezsgőkészítés jó alternatíva lehet a túltermeléssel küzdő tokaji borvidék számára a biztonságosabb, nagyobb hozzáadott értékű termeléshez.

Kirobbanó formában a Jókenyér

Évente négy százalékkal bővül a Jókenyér márka eladása, a vásárlói tudatosság a siker egyik oka.
Világgazdaság Piactér