Gasztronómia
2021. február 23. 10:21
Ez alkalommal 23 barackpálinkát vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a termékteszten.
2021. február 16. 19:50
Magyar furmintok mutatkoztak be az Egyesült Királyságban
Az online mesterkurzuson, amely borkóstoló, üzletfejlesztési találkozó és borpromóciós rendezvény egyben, 21 magyar bor mutatkozott be.
2021. február 4. 07:10
Gödörbe került a magyar söripar
Hét és fél százalékkal esett az öt legnagyobb sörgyártó forgalma tavaly, csak a szuperprémium és az ízesített alkoholmentes termékek bizonyultak válságállónak.
2021. február 3. 09:00
Karanténban nyitott éttermet Gerendai Károly
Vélhetően Gerendai Károly és partnerei az egyetlenek, akik tavaly decemberben új éttermet nyitottak Magyarországon. Méghozzá a pesti Belvárosban.
2021. január 27. 09:22
Ételhulladékból készült tálcákkal kísérletezik a McDonald's
A gyorsétteremlánc elkezdi bevezetni az élelmiszer-hulladékból gyártott tálcákat dél-amerikai vendéglátóhelyein.
2021. január 18. 18:48
Három Michelin-csillaggal gazdagodott egy francia étterem
Alexandre Mazzia étterme a gasztronómiai biblia lehető legjobb értékelését kapta.
2021. január 4. 17:17
Arattak a badacsonyi és partiumi borok
Badacsonyi és partiumi borok nyerték a 2020-as Magyar Bor Nagydíjat.
2020. december 28. 09:48
Csak egy gyártót kaszáltak el a virslimustrán
Az ITM akkreditált laboratóriumában elvégzett vizsgálatok a húskészítmények feltüntetett zsír- és fehérjetartalmának ellenőrzésére irányultak.
2020. december 28. 08:07
Az előrecsomagolt virsliket vesszük leginkább
A húskészítmények forgalmából mintegy 20 százalékkal részesednek a különféle virslik és a kategória éves forgalma 30-35 ezer tonna körül mozog.
2020. december 15. 08:30
A belföldi fogyasztók jobban értékelik a tokajit
A hazai piacon emelkedett, az exportpiacokon csökkent a magyar borok ár.