Adózás

Erősödhetnek a felső vezetők

Folyamatosan javul a magyar adózási környezet nemzetközi megítélése – állítja Pálszabó Tibor, az EY adópartnere.

Kevés lehet az idő az áttérésre

Ha a számlázóprogramokat gyártó cégek elkészülnek is az új szoftverekkel, az online számlázás beillesztése a vállalati rendszerekbe több időt követelhet, mint amennyi rendelkezésre áll.

Remek üzleti évet zárt a KPMG Magyarországon

A szeptember végén zárult üzleti évben tíz százalékos növekedésnek köszönhetően 22 milliárd forint bevételt ért el a KPMG Magyarországon – mondta Robert Stöllinger, a társaság vezérigazgatója egy pénteki sajtóbeszélgetésen.

Szolgáltató NAV: barátságos mesterlövészek

Pozitív tapasztalatai vannak az EY adópartnerének a szolgáltató NAV koncepció eddigi eredményeiről. Az adóeljárások gyorsítását célzó javaslatok azonban szorosabb együttműködést és gyorsabb válaszadást kívánnak meg adózótól és tanácsadójától – állítja Heinczinger Róbert.

Vonzóbbá válhat Magyarország a befektetők szemében

Kedvező lehetőség Magyarországnak, hogy mind több multinacionális cég számára válik nyilvánvalóvá, hogy a hazánkban elérhető 9 százalékos társasági adó nem egyedi kedvezmény.

Rengeteg pénzt spórolhatnak meg legálisan a cégek

A kisvállalati adó (kiva) választásával több tízezer cég spórolhatna legálisan a közterhein. Jövőre egy százalékponttal, 13 százalékra csökken a kisvállalati adó mértéke.

Megszavazták Trump adóreformját

Az amerikai képviselőház megszavazta csütörtökön a nagyarányú adócsökkentést javasló adótörvény tervezetét, amelyről ezután a szenátusban voksolnak majd.

Világgazdaság Piactér