Innováció

Nagyot gurít a Takarékbank

Magyarországon egyedülálló új megoldást fejlesztett ki a Takarék Csoport, a négy keréken guruló bankot. Az ATM-mel felszerelt kisbusz a jövő héttől bárhol felbukkanhat.

Nagy üzlet lesz a mesterséges intelligencia a régióban is

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.

Hamarosan jön a hangalapú fizetés az Apple-nél

Kedden debütál az Apple új operációs rendszere, az iOS 11, a személyek közötti fizetést lehetővé tevő Apple Pay funkciót azonban csak később használhatják a felhasználók.

Bogsch Erik: az innováció lehet Magyarország jövője

Magyarország számára az ipar meghatározó tényező, főleg, hogy nincs tengerünk és nyersanyagunk – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója az 55. Közgazdász Vándorgyűlésen, Egerben.

A jegybank nyitott a fintech megoldásokra

Elkerülhetetlen a pénzügyi technológiai (fintech) forradalom a pénzügyi rendszerben, a jegybank alapvetően lehetőségként tekint az új megoldásokra.

Küszöbön a svéd robotautó-forradalom?

Két éven belül szinte teljesen eltűnhetnek a svéd utakról a hagyományos autók, helyüket az önvezető személygépkocsik vehetik át svéd tudósok szerint.

Gigatámogatást kap az elektromos repülő taxi kifejlesztője

Az öt utas szállítására alkalmas elektromos repülő taxi kifejlesztésére alakult német Lillium technológiai start-up 90 millió dollár tőkeinjekcióra tett szert feltőkésítésének második körében a kínai Tencent által vezetett kockázatitőke-befektetési konzorciumtól.

Világgazdaság Piactér