Hitel

A többéves banki projektek ideje lejárt

Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank elnök-vezérigazgatója szerint elsősorban a szolgáltatásokról és a jobb ügyfélélményről szól az előttünk álló időszak.

Megugrott a lakossági hitelek iránti kereslet

Több lakáshitelt és személyi kölcsönt vettek fel a háztartások 2017 első kilenc hónapjában, mint 2016 egészében a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint.

Iparági specializáció jöhet a lízingpiacon

Bár az „ingyenpénzzel” nem tudnak versenyezni, a tisztán eszközalapú finanszírozásnak nagy lehetőségei vannak az alacsony kamatkörnyezetben – nyilatkozta Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke.

Újratárgyalják a frankhitelesek ügyét Horvátországban

Újratárgyalják a frankhitelesek ügyét Horvátországban, miután a legfelsőbb bíróság helyben hagyta az adósok érdekvédelmi szervezetének felülvizsgálati kérelmét és hatályon kívül helyezte a kereskedelmi bíróság másodfokú ítéletét arról, hogy a deviza alapú hitelek jogszerűsége nem vitatható – közölte az egyesület képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Élesedik a verseny a lakáshitel piacon

Az MNB bankközi referenciakamatokat levágó lépései mellett a bankok egymás közti versenye is mozgalmassá teszi a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek piacát.

A diákhitel is lehet jó befektetés

A diákhitel I. keretében fölvett összeget a legjobban lakás-takarékpénztárban lehet fialtatni – mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu szakértője a szombati Magyar Nemzetben.

Világgazdaság Piactér