Hitel

Tisztulnak a banki portfóliók

Látványosan javult a március végéig tartó egy év alatt a hitelintézetek hitelportfóliójának minősége, a lakossági adósoknál is sokkal jobb lett a helyzet.

Szigoríthatják a hazai hitelfelvételt

A jegybank szerint olyan intézkedésekre készülnek, hogy az ügyfelek inkább a hosszú távú, biztonságos törlesztőrészleteket válasszák.

A bátraké az alacsony kamat

Változatlan intenzitással hirdetik személyikölcsön-akcióikat a bankok: az egy számjegyű kamathoz ugyanakkor többnyire milliós hitelösszeg igénylése és legalább átlagos nettó jövedelem is kell.

Használt lakásra kell a hitel

A használt ingatlanok vevői húzzák a lakáshitelpiacot, e területen az átlagosnál is jóval gyorsabb a növekedés az új kihelyezé­seknél.

Jelentős utóhatása is lesz az NHP-nak

A jegybank friss számításai szerint évente 0,3–0,8 százalékkal járulhatott hozzá a Növekedési hitelprogram Magyarország gazdasági bővüléséhez.

Egy rakat hitelt vásárolt a MagNet Bank

A közösségi bank hitelportfóliót vásárolt az UCB Ingatlanhitel Zrt.-től, ezzel több mint duplájára növelte lakossági jelzáloghitelállományát.

Drasztikusan drágulhatnak a hitelek

A látványos GDP-növekedés egy igen sebezhető gazdaságot rejt Romániában, a legnagyobb gondot az infláció miatt megugró kamatok jelentik.

Világgazdaság Piactér