Infokommunikáció

Még több idős emberhez viszik el az internetet

Közel 500 hátrányos helyzetű településre terjesztik ki az idősügyi infokommunikációs programot, amely 2018 augusztus végéig 1,2 milliárd forint állami támogatásból valósul meg.

Együttműködik a Nemzeti Közművek és az IBM

A Nemzeti Közművek vállalatai az IBM termékeit alkalmazzák majd okos hálózati fejlesztésiek és beruházásaik során, de innováció területén is együttműködnek.

Bemutatták az első 5G kapcsolatot az országban

Az Ericsson és a Magyar Telekom bemutatta az első 5G kapcsolatot Magyarországon. A mobilhálózati kapcsolat másodpercenként 22 gigabites letöltési sebességet ért el.

Egyre kevesebb PC-t adnak el világszerte

A harmadik negyedévben már a 12. egymást követő negyedévben csökkent a személyi számítógépek eladása világszerte, de a folyó negyedévben és különösen jövőre változhat a trend.

A vártnál nagyobb forgalmat könyvelt el az IBM

A vártnál jobb harmadik negyedéves bevételadatot közölt az IBM a felhőalapú és analitikai szolgáltatások, illetve a mesterséges intelligenciát felhasználó üzletágak növekedésének köszönhetően.

A magyarok az androidos telefonokat kedvelik leginkább

A magyar internetezők 82 százaléka használ okostelefont, ami összesen 4,5 millió embert jelent – ismertette az eNet kutatási eredményeit Pintér Róbert, mobil kutatásvezető a Mobile Hungary konferencián.

Világgazdaság Piactér