Ingatlan

Meddig emelkedhetnek még a lakásárak?

Az ingatlan.com összevetette a mostani és tíz évvel ezelőtti helyzetet a lakásárak, a nettó jövedelmek és a megtakarítások alakulása alapján.

Rengeteg ingatlan cserélt már gazdát

Az év első tíz hónapjában az ingatlan-adásvételek száma országosan meghaladta a 131 ezret a Duna House saját adatain alapuló becslése alapján.

Amerika hajtja a globális piacot

A globális ingatlanbefektetések volumene az előző év azonos időszakához képest 3,6 százalékkal emelkedett 2018 harmadik negyedévében.

Megugrottak a telekárak is

Az építési vállalkozók Pest megyében is leterheltek, aki ma vásárol, nem biztos, hogy jövőre már be is tud költözni az új otthonába.

Nem az első otthonát építi a többség

Bár az agglomerációs telkek is drágulnak, még ma is 10-20 ezer forintos négyzetméterárral számolhatnak ott az építkezni vágyók az 57-58 ezer forintos fővárosi átlaggal szemben. Az építési vállalkozók Pest megyében is leterheltek, aki ma vásárol, nem biztos, hogy jövőre már be is tud költözni az új otthonába.

Egyre drágábbak a lakások

Továbbra is tart a drágulás és a forgalom élénkülése az ingatlanpiacon, ezért megnőtt a kereslet az olcsóbb, kevésbé frekventált városrészekben található lakások iránt.
Világgazdaság Piactér