Interjú

Elkerülhetetlen lesz az euró bevezetése

A fenntarthatóság terén sokat lépett előre a magyar gazdaság – mondta a Világgazdaságnak Halmai Péter közgazdász, az MTA levelező tagja.

Diákok népszerűsítik a tőzsdét

A Budapesti Corvinus Egyetemen létrehozott diákszervezet tavaly óta működik, első előadásán 350-en vettek részt.

A piac igénye döntő lesz az oktatásban

A nemzetközi trendeknek is megfelel az új, több képző­hely integrációjával létrehozott, agrárfókuszú Szent István Egyetem oktatási rendszere – mondta a Világgazdaságnak Gyuricza Csaba, az egyetem megbízott rektora.

Piacra kell juttatni a magyar innovációt

Nem okozott számottevő fennakadást a járvány a magyar kutatásokban – mondta Szabó István, az NKFIH elnökhelyettese a Világgazdaságnak.

Az élet napos oldalán

Az elmúlt évek munkája lehetővé teszi az üzletünk fennmaradását – mondta a Manager Magazinnak Walter Tamás, többszörös horgászvilágbajnok.

Több ágazatban is akvirálni készül az Opus

Még erősebb befektetői fókusszal tervezi irányítani az Opust az új vezérigazgató, Dzsubák Attila Zsolt, aki szerint a társaság jó irányba halad, ezért korai lenne változtatásokról beszélni. Interjú.

Az ipar nagykövete

Már félig magyarnak vallja magát a Tungsram német születésű tulajdonosa, Jörg Bauer, akinek vezetésével a nagy múltú vállalat szívesen nyit új területek felé is. A pörgő életű üzletember még nem tett le róla, hogy egyszer történelemből is lediplomázzon.

Jóval több mint Futó-kaland

A Futureal-sztori kereken négy hónappal a New York-i terrortámadás előtt, a World Trade Center tetején indult. Az azóta hosszú utat megtett cégcsoport alapítója és társtulajdonosa a vállalat fordulópontjairól éppúgy beszélt a Manager Magazinnak, mint az építőipar és a magyar gazdaság válaszútjairól.

Porból lett siker

A három órán belüli maraton éppúgy szerepel Seres Attila bakancslistáján, mint a Scitec ügyvezetőjeként a táplálékkiegészítőkkel kapcsolatos társadalmi szemléletformálás.
Világgazdaság Piactér