Interjú

Árháború zajlik a Csíki Sör ellen

Fokozatosan teljes mértékben kivonul a nagy áruházakból a Csíki Sör, és áttér a házhoz rendeléses értékesítésre. Lénárd András tulajdonos szerint a nagy sörgyártók árháborút indítottak ellenük.

Heti két és fél korsó sört gurítunk le

Évente 65 liter az átlagos magyar sörfogyasztás, a hazai gyárak által tavaly előállított 6,1 millió hektoliteres mennyiség 2-3 százalékkal növekedhet idén.

Talpra kell állítani az egészségügyet

Kollektív hazugság, hogy ma a magyar egészségügyért nem kell fizetni – mondta a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója a Világgazdaságnak.

Már döntöttek 360 milliárd forint sorsáról

Pálinkás József a Világgazdaságnak adott interjúban beszélt többek között a szegedi lézerközpont hasznosításáról és a fiatal szakemberek itthon tartásáról.

Nagy a verseny a bankszektorban

A minősített fogyasztóbarát lakáshitel sikerességét is veszélyeztetheti a végrehajtási törvény tavaszi módosulása, hiszen a forrást biztosító jelzálogleveleket megdrágíthatja az, hogy a befektetők bizonytalannak érzik a fedezet értékesíthetőségét – figyelmeztet Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke.

Megéri Magyarországra koncentrálni

Ingatlanfejlesztői szempontból Magyarország kifejezetten jó piacnak számít, aligha meglepő, hogy a Gránit Pólus Zrt. vezérigazgatója, Ágházi Gyula arról beszél, hogy a nemzetközi piacokon is sikeres cég a jövőben a magas megtérülést biztosító hazai piacra koncentrál majd.

Világgazdaság Piactér