Interjú

Mást kell mutatni az új generációnak

A következő években a vállalkozói generációváltás lesz a privátbanki szektor talán legmeghatározóbb szakmai kihívása Magyarországon.

Keressük az akvizíciós lehetőségeket

A külföldi részvények felé fordult az ügyfelek figyelme – mondta lapunknak Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatója.

Konfliktuskeresés helyett párbeszéd

Konfrontáció helyett a kormányzattal való érdemi párbeszédet tartja a sikeres érdekképviselet zálogának a szállodaszövetség leköszönő elnöke.

Nyereséget vár a Mátrai Erőmű

Pozitív éves adózás előtti eredményre számít a Mátrai Erőmű Zrt. vezetése, holott a vállalat az első fél évet még 5,9 milliárdos mínusszal zárta – tudta meg a Világgazdaság Valaska Józseftől, a társaság elnökétől.

Élesedik a verseny a távközlésben

A Vodafone Magyarországon ma az egyedüli olyan mobilszolgáltató, amely rendelkezik az 5G kereskedelmi használatára alkalmas frekvenciával.

Folytatódik a minőségi sörök térnyerése

A kézműves sörök forradalma a sörgyárakat is kreatív gondolkodásra sarkallta, így becsléseink szerint az idei piaci növekedés ötödét az innovatív termékek adják.

A piaci réseket monitorozza az MFB

Bernáth Tamás elnök-vezérigazgató szerint új stratégiájukkal az a céljuk, hogy a pénzintézet addicionális hozzájárulása a gazdaság fejlődéséhez elérje a GDP egy százalékát.
Világgazdaság Piactér