Jog

Nagyot bukhat egy amerikai gyógyszergyár

Az Egyesült Államok északkeleti szövetségi állama, New Hampshire gyógyszergyár ellen indít pert, mert az nem hívta fel a figyelmet arra, hogy egyik gyógyszere függőséget okoz.

BKK-jegyértékesítés: adatvédelmi hatósági eljárás indul

Adatvédelmi hatósági eljárást indít a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a BKK és a T-Systems Magyarország Zrt. által üzemeltett online jegyértékesítési rendszerrel, valamint a MOL Bubi közbringarendszerrel összefüggő adatkezelésekkel kapcsolatban.

Hőség: ellenőrzésekre készülhetnek a munkaadók

A fővárosi és megyei kormányhivatalok járási hivatalai a hőségriadó idején fokozott figyelmet fordítanak a hőséggel összefüggő munkavédelmi előírások ellenőrzésére.

GVH: irányítást szerezhet a Hungast a Sodexo felett

Hungast Holding Zrt. (Hungast) irányításszerzése a Sodexo Magyarország Kft. (Sodexo) felett nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt a társaságok tevékenységi területén, ezért irányítást szerezhet a Hungast a Sodexo felett.

Kötelezettségszegési eljárás indult Lengyelország ellen

Hivatalos értesítő levelet küldött az Európai Bizottság Lengyelországnak, amellyel elindította az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti, kötelezettségszegési eljárást az igazságszolgáltatást érintő lengyel szabályozások miatt.

Vizsgálja a bizottság az élelmiszerügyet

Több kelet-európai tagország szóvá tette, hogy a multinacionális cégek némelyike eltérő minőségű terméket dob piacra keleten és nyugaton.

Most aztán kezdhetnek aggódni a lengyelek

Gyors jogi következményeket helyezett kilátásba szerdán az Európai Bizottság Lengyelország ellen az igazságszolgáltatás függetlenségének csorbítása miatt.

Világgazdaság Piactér