KGFB

Százezer kötelezőt cserélhetnek le az év végén

Félidejéhez érkezett az év végi kgfb-átkötési időszak, melynek során az átlagosan 15-20 százalék közötti díjnövekedés ellenére sem vár 100 ezernél több lakossági szerződésváltót a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Egymillió autósnak érkezett fontos levele

A személyautós ügyfelek egyharmada, bő 1,1 millió üzembentartó a napokban kaphatta meg jövő évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjértesítőjét.

Megugrott a kötelező biztosítás ára

Az első fél évben 8,5 százalékkal 34 500 forintra nőtt a személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításainak (kgfb) átlagdíja a tavaly első félévi szinthez képest.

Tovább drágult a kötelező biztosítás

Az idén tovább drágult a kötelező biztosítás. Csaknem 15 százalékkal kell többet fizetnie egy átlagos autósnak, mint tavaly év elején. Egyes szegmensekben két év alatt megduplázódott a díj.

Változik a kgfb: óriási összeget fizethet, aki ittasan vezet

Az eddigi másfél millió helyett az idén akár ötmillió forintot is behajthat a biztosító azon az autóson, aki alkohol vagy kábítószer hatása alatt okoz nagy anyagi kárral járó balesetet - hívta fel a figyelmet a CLB független biztosítási alkusz cég.

Célegyenesbe ért a kgfb-kampány

Még három napig válthatnak kötelezőt a január 1-jei évfordulósok. Az MKB-soknak muszáj lépniük. A nyertesek eddig a K&H, az Union és a Groupama

Százhúszezren válthatnak biztosítót

Az MKB ügyfeleinek váltani kell, rajtuk kívül még nagyjából 100 ezer autós cserélheti le a kampányban a kötelezőjét. A kárt okozó autósokat pótdíjazhatják

Világgazdaság Piactér