Konferencia

Még mindig magas a készpénztartás hazánkban

A bankbetétek még mindig népszerűek, Magyarországon a hosszú távú megtakarítások mégis alul vannak reprezentálva – mondta Nagy Koppány, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Biztosítás-, pénztár- és közvetítők felügyeleti igazgatóságának igazgatója a Világgazdaság „Megtakarítási trendek – Mit hozhat a jövő?” című konferenciáján.

Lassulhat az ingatlanárak növekedése

Nagyon jelentősen növekedtek a lakásárindexek és 2017-ben lassuló ütemű áremelkedés várható – mondta Molnár Zsolt a Világgazdaság konferenciáján.

Jöhetnek az Ingatlanbefektetési Társaságok

2011-óta van lehetőség a Szabályozott Ingatlanbefektetési Társaságok létrehozására, de egy sem alakult – mondta Szalay Rita a Világgazdaság konferenciáján.

Tökéletes volt a forintosítás időzítése

Tavaly csaknem tízezer új lakás épült, és fenn akarjuk tartani ezt az ütemet – mondta Balogh László, az NGM helyettes-államtitkára a Világgazdaság konferenciáján.

Több jut gazdaságfejlesztésre

Az Európai Unió jövőjéről, a magyar fejlesztéspolitikáról és a versenyképességről is beszélt Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese lapunk konferenciáján.

Oszkó: most kevés az informatikus, húsz év múlva túl sok lesz

Informatikushiány van Magyarországon, ezt észleljük mi is – mondta Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezetői igazgatója a Világgazdaság „Gazdasági csúcstalálkozó: csúcsvezetőknek” című konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén. Oszkó Péter, az OXO Labs vezetője az oktatás szerepéről elmondta, jelenleg nincs olyan tudásanyag, amire biztosan elmondható, hogy tíz év múlva is érvényes lesz.

Magyarországon van tér a béremelésre

„Miért érezzük a munkaerőhiányt? A hazai foglalkoztatás problémája egészen a rendszerváltozásig nyúlik vissza. Csehországhoz képest 500 ezer munkahely hiányzik még, ami óriási hátrány” ­- mondta György László, a Századvég Gazdaságkutató vezető közgazdásza a Világgazdaság „Gazdasági csúcstalálkozó: csúcsvezetőknek” című konferenciáján.

Világgazdaság Piactér