Jog

Újra összecsap a Google az Európai Bizottsággal

Fellebbezett a Google az Európai Bizottság által kiszabott trösztellenes óriásbírság ellen, az EB szerint a brüsszeli testület meg fogja védeni az álláspontját a bíróságon.

Újabb szövetségi bírákat jelölt Trump

Az amerikai elnök két újabb szövetségi bírót jelölt szövetségi fellebbviteli bíróságok élére. Trump gyors ütemben jelöl jobboldali és többségükben fiatal bírókat.

Sok cég veszélyezteti dolgozói biztonságát

Kevesebb a munkavédelmi kihágások száma az egy évvel ezelőttihez képest, de még így is a munkáltatók közel négyötödénél állapítottak meg hiányosságot.

BKK-botrány: nem nyomoznak az etikus hacker ellen

Megszüntette a nyomozást az ügyészség a BKK-botrány etikus hackere ellen – közölte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A 18 éves fiatalember azzal vált ismertté, hogy miután felhívta a BKK figyelmét az online jegyárusítási rendszerük hibáira, a vállalat fejelentette őt és a rendőrség házkutatást is tartott a lakásábán. Az etikus hackert a TASZ képviselte.

Nagyot bukhat egy amerikai gyógyszergyár

Az Egyesült Államok északkeleti szövetségi állama, New Hampshire gyógyszergyár ellen indít pert, mert az nem hívta fel a figyelmet arra, hogy egyik gyógyszere függőséget okoz.

BKK-jegyértékesítés: adatvédelmi hatósági eljárás indul

Adatvédelmi hatósági eljárást indít a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a BKK és a T-Systems Magyarország Zrt. által üzemeltett online jegyértékesítési rendszerrel, valamint a MOL Bubi közbringarendszerrel összefüggő adatkezelésekkel kapcsolatban.

Világgazdaság Piactér