Környezetvédelem

Növekvőben bolygónk fényszennyezettsége

A Föld éjszakai mesterséges megvilágítású felszínének fényessége és kiterjedése évente 2 százalékkal növekedett 2012 és 2016 között.

Felveszi a kesztyűt a NÉBIH a fatolvajokkal szemben

Összehangolják tevékenységüket az erdőirtások ellen küzdő román és magyar hatóságok. A bukaresti tanácskozást követően több száz mázsa igazolatlan eredetű faanyagot vett hatósági zár alá a NÉBIH.

Hazai szervezeteknél hasznosul a támogatások közel ötöde

A Duna régió stratégia céljainak megvalósításához támogatást nyert 54 projektből 11 magyar vezetéssel valósul meg, az összegből 18,2 millió euró magyar szervezeteknél hasznosul – mondta a Világgazdaságnak Joó István vízdiplomáciáért, vízipari exportért és a Duna régió stratégiáért felelős miniszteri biztos.

További klímavédelmi intézkedéseket sürget Merkel és Macron

További erőfeszítéseket sürgetett a párizsi klímavédelmi egyezmény teljesítéséhez Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő szerdán Bonnban az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye 23. éves ülésén.

Tovább szigorodik a budapesti szmogrendelet

Szombattól tovább szigorodik a budapesti szmogrendelet, riasztási fokozatnál a belső égésű motorral hajtott, rendszámtábla nélküli segédmotoros kerékpárok forgalmát is korlátozzák.

Tovább üzemelhetnek a francia atomerőművek

Elhalasztja az atomerőművek bezárását Franciaország, mert nem tudja a lakossági energiaellátásban 2025-ig 50 százaléka csökkenteni a nukleáris energia arányát.

Világgazdaság Piactér