Manager Magazin

Szendvicsen csúsztak el a rablók

Az évszázad egyik leghíresebb gyémántrablása sikeres volt ugyan, de egy szendvics miatt lekapcsolták az egész csapatot.

Mindig is szerelem volt a drágakövek világa

A régió egyetlen gemmológiai laboratóriuma, a GemSztár Drágakővizsgáló vezetője a tudomány területéről érkezett az ékszerek világába. Szakvéleményét bárhol a világon elfogadják.

A síroktól az eljegyzési gyűrűig

A legkeményebb drágakő a földkéreg alól indult hódító útjára, mára az eljegyzési gyűrűk nyolcvan százalékában ott rejtőzik.

Ahol egymással üzletelnek zsidók és arabok

A belgiumi Antwerpen gyémántnegyedének zsúfolt és nyüzsgő utcáin több tucat nemzetiségből találunk kereskedőket, akik számára előny, hogy politikailag semleges területen üzletelhetnek.

A mester

Kis belvárosi műhelyében dolgozik a világ egyik legismertebb gyémántcsiszolója. Pieter Bombeke több mint öt évtizede foglalkozik drágakövekkel, de ma is szerényen állítja: bőven van még mit tanulnia.

Meg nem tudják venni, bérlik

A gyémántékszerészek a millenniumi nemzedék amerikai és kínai tagjaiban látják a luxusipar jövőjét. A szabálykövetés ma már olyannyira nem divatos, hogy emberi hamvakból is készítenek méregdrága gyűrűket és láncokat.

Mindenkit mobilissá tennének

Egy magyar cég a lánc nélküli kerékpárjukat továbbfejlesztve a mozgáskorlátozottaknak nyújt olyan megoldást, amely megkönnyíti a mindennapjaikat.

Nem élnek elszigetelten

A Nem Adom Fel Kávézó dolgozóinak sokat segít, hogy van időrendjük, felelősségük és úgy élhetnek, mint kortársaik – mondta Gyulai Zsuzsa, a kávézó munkatársa.

Pislogni arany

A startup orvostechnológiai alkalmazásokat fejleszt bezártságszindrómás és hiperaktív betegek számára. Az ötletgazdát és alapítót kérdeztük.

Még mindig félnek az online tértől

A családi vállalkozásoknak csupán alig több mint fele működtet honlapot, és a cégek többsége a közösségi médiában rejlő lehetőségekkel sem él.
Világgazdaság Piactér