Manager Magazin

Felvértezve

Tímár László, a Pajzs technológiájú gépjárművédelem megalkotója a személy- és a tulajdonvédelmet tűzte ki küldetésének. Megoldását ez idáig nem tudták hatástalanítani. Az alvilágtól emiatt két telefonhívást is kapott.

Hopp és kopp

Sokan a meggyőző narratíva miatt kezdenek hinni a jó piaci lehetőségekben, de ez gyakran nem elég, és idővel kipukkadnak a tőzsdei lufik.

A 24 órás trader

Újra a Concorde kereskedett a legnagyobb volumenben tavaly a Budapesti Értéktőzsdén. Az első helyezés elérésében Harcsa Norbert intézményi üzletkötőnek is érdemi szerepe volt.

Hosszú távon a részvények mindent vernek

Végh Richárddal, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk a BUX évek óta tartó felülteljesítéséről. Interjú.

A tőzsdei jelenlét esély a győzelemre

A technológiai forradalom kitörési pont lehet az olyan kis, nyitott gazdaságoknak, mint a magyar – mondta a Manager Magazinnak Robert E. Moritz, a PwC globális vezérigazgatója.

Frissen sült profit

A befektetőkhöz is többnyire a gyomrukon keresztül vezet az út, s ha a gyorséttermi menü, amelyből választhatnak, kívánatos ételeket tartalmaz, akkor lehet, hogy részvényt is rendelnek.

Szenvedély és szakértelem

A budapesti csúcsgasztronómia az épített örökséggel, a kulturális és természeti értékekkel felülmúlja Prágát, de sok szempontból Bécset is utolérte – mondta a Manager Magazinnak Zsidai Zoltán Roy gasztroszakember.

Határ a „csillagos” ég

Az Onyx, a Costes éttermek és a Borkonyha példája is azt mutatja, hogy egy Michelin-csillagos étterem nyereséges működtetése is hosszú távú befektetés.
Világgazdaság Piactér