Manager Magazin

Okosszemüveg a biztonságért

Egy okosszemüveg forradalmasíthatja a légi járművek földi ellenőrzését. A megoldás a jövőben hasznos lehet az óceánjáró hajók, a tengeralattjárók, vagy akár az űrhajók földi átvizsgálásakor is.

Sarlatán tanácsadók

Sok cégvezérnek fogalma sincs a digitalizációról, ezért könnyen bedől az önjelölt tanácsadóknak.

Profittermelés kozmetikázás nélkül

Stabil, megbízható jövedelemre tehet szert, aki a szépségipar nagyágyúira teszi fel a pénzét. A siker Kleopátra óta garantált, a hozamokat még a válságok sem csúfítják el.

A Merkel-vasút

A német vasúttársaságnak egy teljesen átlagos cégnek kellene lennie. Ennek ellenére egyre inkább az állami üzemeltetés irányába zakatol, ami rengeteg politikai befolyásoltságot és támogatást, de kevésbé szoros vevőkapcsolatot rejt magában.

Magyarország legbefolyásosabb döntéshozói

Csányi Sándor, Mészáros Lőrinc és Matolcsy György áll a Manager Magazin TOP 101 legbefolyásosabb üzleti döntéshozót felsorakoztató listájának képzeletbeli dobogóján.

Campusról a világűrbe

Az egyetemi közeg jó lehetőséget biztosít arra, hogy lelkes fiatal kutatók iparági megoldásokat fejlesszenek.

A világ legjobb reptéri várói

Gyorsítósáv a reptéren a biztonsági ellenőrzésnél, csomagfeladás pillanatok alatt, a transzkontinentális járatokon ággyá alakítható ülések. Legendás üzleti várók, sok helyen fürdőszobával, ággyal, svédasztalos ellátással. Bemutatunk néhány „csodát”.

Küzdelem a szűkülő piacon

A legendás Cessna Skyhawk egyre kevésbé tudja tartani a lépést a Cirrus SR22 modelljével az alacsonyan szárnyaló kisrepülőpiacon.

Otthonosan a csillagok között

Magyarország kiemelten jó űrmérnöki erőforrás-állománnyal rendelkezik. Az ESA-csatlakozásnak köszönhetően újabb szintre léphettünk.

Világgazdaság Piactér