Mezőgazdaság

Nyereséget hoztak az állami erdőgazdaságok

Árbevételüknél erőteljesebben emelkedett az agrártárca vagyonkezelésébe tartozó huszonkét állami erdészeti társaság adózott eredménye tavaly.

Zajlik az aratás, nem túl vidámak a gazdák

Az őszi árpa negyedét takarították be Békés megyében, sem a termés mennyisége, sem a felvásárlási árak nem alakulnak kedvezően a gazdák számára.

Kelendő gyümölcs a kajszi

Amíg a magyar fogyasztók a klasszikus kajsziillatot és -zamatot keresik, addig Németország brutális mennyiséget vásárol belőle.

Érdemes jó bort vinni a fesztiválokra is

A nyári fesztiválokon sem kell lemondani a minőségi borokról, de arra ne számítsunk, hogy elegáns borospohárral sétálgathatunk a fesztiválozók között.

Gyümölcsszezon: nagy szóródás az árakban

A tavalyinál nagyobb termésre számítanak a gazdák szinte minden gyümölcs fajtából és ez jó hír a fogyasztóknak is. Az már kevésbé, hogy igen csak nagy a szóródás az árakban. 

Az évszázad növénye lehet a szója

Rohamosan nő a világ szójaigénye, s ezzel együtt az olajnövény termesz­tési területe, amely becslések szerint a következő évtizedben meghaladhatja az egymilliárd hektárt is.

Üvegházakkal virágoztatnák fel Irakot

Több ezer szíriai menekült és iraki család helyzete javulhat Irak nyugati részén, köszönhetően az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének.

Világgazdaság Piactér