Mezőgazdaság

Erre kéri a NÉBIH a magyar fogyasztókat

A NÉBiH élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója a a friss és jó minőségű, fipronil mentes magyar tojások fogyasztását javasolja a magyaroknak.

Hamarosan sok gazda örülhet

Elkezdődik a gazdák értesítése a Vidékfejlesztési program pályázati döntéseiről – jelentette be a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Biozöldséggel és -gyümölccsel lehetne kitörni

Bár a húsz évvel ezelőtti előrejelzéseknél jóval mérsékeltebb piaci növekedést értek el a biotermékek, azért a területen bőven vannak olyan lehetőségek, amelyeket a magyar gazdálkodók is ki tudnának használni.

Itthon is emelni kellene a nyerstej árát

A jelentős túltermelés hatására drasztikusan csökkenni kezdett a nyerstej ára, ezért számtalan európai termelő felhagyott tevékenységével.

Kiderült: ilyen szőlőtermés várható Magyarországon

A hegyközségektől összegyűjtött, fürtszám és fürttömeg alapján végzett becslések alapján országosan közel 4,1 millió mázsa szőlőtermés várható, amelyből mintegy 2,9 millió hektoliter seprős újbor készülhet.

Brexit: lazacait védené a skót kormány

A skóciai élelmiszer- és italexport védelmének fontosságát hangsúlyozta a skót kormány a brit európai uniós tagság várható megszűnésével kapcsolatban hétfőn.

Világgazdaság Piactér