Árupiacok

A réz árfolyama is esik a vámtarifa miatt

Az acéléhoz hasonló védővámmal aligha sújtja az Egyesült Államok a rézbehozatalt, az elemzők szerint más oka van az egy hónapja kezdődött árfolyamesésnek.

Tizenhat havi csúcsán a kakaó ára

A prémium csokoládé és a jó minőségű kozmetikai termékek iránti kereslet növekedése, valamit a fő termőterületek csapadékhiányos időjárása miatt drágult a kakaó.

Amerikában rekord szinten veszik az Eurót

Megjelent az amerikai határidős piacokról készült legújabb heti riport, amely összefoglalja a hedge fundok és vagyonkezelők áru- és devizapiaci pozícióit.

Rég kezdte ilyen erősen az évet az olaj

Két és fél éves csúcs közelébe emelkedett a kőolaj ára kedden az iráni politikai zavargások és a perzsa kőolaj szállítások esetleges kiesésére való spekulációk miatt.

Duterte megfenyítette a bányatársaságokat

Dühödt támadást intézett a Fülöp-szigeteki elnök hazája bányatársaságai ellen, majd utasításba adta, hogy a mostani gyakorlaton gyökeresen változtatniuk kell.

Rég volt már ilyen olcsó a kakaó

A kínai kereslet növekedése elmaradt az előrejelzésektől, a termelőknél és a kakaóőrlőknél emiatt kapacitástöbblet alakult ki.

A tinidivat mozgatja az árfolyamokat

A divatos ruházati cikkek kereskedelme a teljes átrendeződés időszakát éli, a vásárlások egyre inkább az online boltok irányába tolódnak el.

Világgazdaság Piactér