Befektetés

Megkopott kissé az arany csillogása

Közvetve a Fed monetáris politikája mozgatja az arany árfolyamát, a keresletet azonban nagyban befolyásolja az indiai vetési időszak kezdete is.

Hatszázalékos kamattal is van betét

Kombinált betéttel akár 4-6 százalékos kamatot is fizetnek a bankok, ha ezzel új ügyfelet szerezhetnek, akinek egy másik pénzügyi intézmény termékét is el tudják adni. Az állam és a biztosítók is szép jutalékot fizetnek a forgalmazóknak.

Most érdemes aranyba fektetni

Jó megoldás lehet mostanában a megtakarítások egy részét fizikai aranyba fektetni. A nemesfém piaca csendes, így jó alkalom kínálkozik a vételre – hívják fel a figyelmet szakértők.

Tovább nőtt a befektetési alapok vagyona

A befektetési alapok vagyona 44 milliárd forinttal, 0,7 százalékkal nőtt májusban – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz).

Komoly beruházásra készül a Waberer’s

A részvényértékesítésből befolyt összegből mintegy 32 millió eurót fordítana a Link fuvarozócég felvásárlására a Waberer's International Zrt.

A Wizz Air-alapítók új vagyonkezelője

Az egykori Wizz Air-alapító Farkas Lajos a Világgazdaság kérdésére csak annyit árult el az új vagyonkezelőről, hogy projektcégről van szó.

Vagyonkezelőt alapított a milliárdos IT-guru

Az új cég létrehozását jövőbeni akvizíciókkal indokolták a Világgazdaságnak, de közelebbit nem kívántak elárulni a felvásárlási tervekről az i-Cellnél.

Európának kedvezhet a Fed kamatemelése

A piacok biztosra veszik a délutáni kamatemelést, a lényeg azonban a folytatás. A túl gyors emelés megijesztheti a befektetőket – mondja a K&H elemzője.

Világgazdaság Piactér