Biztosítás

Megugrottak idén a kárkifizetések

Az életágat a nyugdíjbiztosítások húzzák idén is, a vagyonbiztosításokon belül pedig a kötelező díjbevétel nőtt nagymértékben. A kárkifizetések a nemélet-ágon 20 százalékkal emelkedtek.

Harvey: Elérheti a százmilliárd dollárt is a kár

Várhatóan jelentős összegű segélycsomagot szavaz majd meg az amerikai kongresszus a Harvey nevű vihar károsultjainak megsegítésére, a törvényhozók csak arra várnak, hogy Donald Trump megmondja, mennyi pénzre van szükség.

Több ezren jelentették eddig kárukat

Szerda délig 8 ezer kárbejelenés érkezett a biztosító társaságokhoz az augusztus 6-i vihar okozta károkkal kapcsolatban. Orosházáról több mint ezer kárt jelentettek be az ingatlantulajdonosok.

Milliárdos kárt okoztak a viharok

Országszerte több milliárd forintos kárt okoztak már az idén a nyári viharok, az MTI által megkérdezett biztosítók több ezer kárbejelentést fogadtak az elmúlt hetekben.

Nő a betörések száma a kánikulában

A biztosítók tapasztalatai alapján a nyári nyaralási szezonban, s különösen a kánikulai hétvégéken megugrik a lakásbetörések száma.

Két biztosítás fajta is rekordot döntött

A biztosítók tartalékai a második negyedévben tovább nőttek, de ezúttal az életágat a klasszikusok húzták fel. Aggasztó, hogy gyorsan fogy a cégek saját tőkéje.

Világgazdaság Piactér