Hitel

Nem kapósak a jelzálog­hitele­k

Közel 58 milliárd forintnyi új, szabad felhasználású jel­záloghitelt helyzetek ki a háztartásoknak tavaly a pénzügyi szolgáltatók.

Kapkodunk a kölcsönökért

Olyan tempóban viszik az ügyfelek a személyi hiteleket, mint már nagyon rég – írja szakértőkre hivatkozva a pénteki Magyar Nemzet. Januárban nyolcvan százalékkal több ilyen típusú kölcsön talált gazdára, mint egy évvel korábban, az összege pedig elérte a 27,2 milliárd forintot.

Brüsszel megoldaná a rossz adósok problémáját

Az Európai Bizottság az európai nemteljesítő hitelállomány kezelésére a bankunión belüli kockázat csökkentése érdekében átfogó intézkedéscsomagot terjesztett elő.

Kilőttek a személyi hitelek a K&H-nál

Harmincas, negyvenes éveiben jár, az igényelt 1,1 millió forintot pedig autóra, lakásfelújításra vagy hitelkiváltásra költi az átlagos személyi hiteles ügyfél.

Kapkodtak a pénzért tavaly a vállalatok

Tavaly a teljes vállalati hitelállomány 10 százalékkal, a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott hitelek 12 százalékkal nőttek éves összevetésben.

A jegybank az ingatlanhitelezést segíti

A Magyar Nemzeti Bank ajánlást tett az ingatlanértékelés, a bankok magas arányú nem teljesítő hitelei, és a projekthitelek értékelésének kockázatai kapcsán.

Világgazdaság Piactér