PR

Koreai kozmetikumok: miben rejlik a varázserejük?

Láttál már koreai nőt, akinek csúnya a bőre? Oké, biztos van ilyen, de alapvetően, ha a koreai nőkre gondolunk, az üde szépség jut eszünkbe. Nem csoda, hogy szeretnénk megszerezni a titkaikat, és azokkal a termékekkel szépülnénk, amiket ők is használnak. Hiszen nyilvánvalóan tudnak valamit. De mitől annyira hatékonyak a koreai szépségápolási termékek?

Diszkontláncok versenye: friss pékáruban a Lidl a nyerő

A hazai diszkontláncok között a helyben sütött pékárukban az ezt a „műfajt” itthon megteremtő Lidl Magyarországé a vezető szerep: áruházaikban több mint hatvanféle péksütemény kerül ki frissen és melegen a polcokra, ami ebben a kategóriában a legszélesebb kínálatot jelenti.

Merre tovább, vállalati digitalizáció? 4 tipp vállalatoknak a pandémia utáni hibrid világhoz

Tavaly, aki csak tehette, bezárkózott, és az online világba költöztette a munkát és szabadidőt érintő tevékenységeinek jelentős részét. Hamarosan azonban újra kinyílik a világ, ami új lehetőségeket biztosít a vállalatok számára, de egyúttal arra is késztet, hogy a gazdaság szereplői újra értelmezzék működésüket és a működési környezetüket. A jövőbeli siker többek között azon múlik, ki, milyen rugalmasan képes választ adni a legújabb kihívásokra. A rugalmas működést biztosító informatikai infrastruktúrával, az egyre dinamikusabban változó vásárlói igényeknek történő megfeleléssel, a mesterséges intelligencia használatával, illetve a biztonság területével kapcsolatos kérdések meghatározó szerephez jutnak az alkalmazkodási stratégiák kialakítása során.

A Foka-öböl és a Duna Terasz Lakónegyed

A XIII. kerületi Foka-öböl hosszú utat járt be: a nehézipari központból mára a főváros egyik legnépszerűbb lakó- és pihenőövezetévé vált.

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Budapesten és a Balaton környékén a legtudatosabbak a házépítők. Az átgondolt tervezés az alapoktól kezdve kulcsfontosságú, mivel a végeredményt, ezáltal a fenntartási költségeket a falazat és a tetőszerkezet minősége is nagyban meghatározza. Az új építésű ingatlanok esetében a 2022. év első felében életbe lépő szigorú energiaügyi szabályozás miatt nélkülözhetetlenné válik a körültekintő kivitelezés.

Színtelen, szagtalan, mégis vagyonokat mozgat meg – hogyan kereskednek a szén-dioxiddal?

Számos termék, így az áram árában is megtalálható a szén-dioxid-kibocsátás hatása. Ez lényegében azt jelenti, hogy a gyártás, termelés során kibocsátott üvegházhatású gázok ellenértékét az üzemeknek, erőműveknek meg kell vásárolniuk. A szén-dioxid-kvóták nemzetközi, valamint uniós piacán ennek a terméknek is éppen olyan árfolyama van, mint az olajnak, áramnak vagy éppen az aranynak. Nem véletlen tehát, hogy Magyarország egyik legnagyobb villamosenergia-nagykereskedőjeként az MVM Partner Zrt. is a CO₂-emissziós kvótával már hosszú évek óta foglalkozik.
Világgazdaság Piactér