Szolgáltatás

Jól fizetett az égbolt az államnak

Több mint 1,8 milliárd forint adózott eredménnyel zárt 2019-ben a HungaroControl, az állami tulajdonos egymilliárd forint osztalékot vesz ki.

Hozta a profitot a csatornaszolgáltatás

Egy kivételével nyereséggel zárták az előző évet a hazai nagyvárosi, valamint a regionális víziközmű-szolgáltatók. A Miskolci Mivíz Kft.-nek tetemes a vesztesége.

A létszámleépítések még csak most következnek

Az elmúlt hónapban is a vendéglátásban dolgozók regisztráltak legtöbben a B Terv társadalmi kezdeményezés álláskereső oldalán, a jelentkezők negyede ebből a szegmensből jött.

Felpörgött az ételkiszállítás

Hosszú távon is hatással lesz az étel-házhozszállítás területére a koronavírus-járvány, amelynek nyomán hirtelen megugrott és várhatóan magas szinten stabilizálódik az éttermek száma.

Egyre több üzlethelyiség áll üresen

Duplájára nőhet az üres üzlethelyiségek száma Budapesten, mivel a sokhetes kényszerpihenő alatt kérdésessé vált számos bezárt üzlet újranyitása.

Megugrott a patikák forgalma

Sokan több hónapra előre bespájzoltak gyógyszerekből a koronavírus miatti kijárási korlátozásokra reagálva. Márciusban csak vényköteles termékekért hatvanmilliárd forintot hagytak a patikákban.

A kukák bírják a home office-t

A megváltozott munkaerőpiaci helyzetnek betudhatóan elkezdték feltölteni a már régóta meglévő szabad pozícióikat a hulladékgyűjtési és -szállítási cégek.
Világgazdaság Piactér