Technológia / Tudomány

Feltérképezték a fehér cápa génjeit

Feltérképezték a világ egyik legfélelmetesebb ragadozója, a hatalmas testű, sokáig élő fehér cápa teljes génkészletét, és megtalálták evolúciós sikerének titkát.

Szmogszűrő okosablakot találtak fel Kínában

Levegőt tisztító okosablakot fejlesztenek kínai kutatók: az ablakok megváltoztatják a fény intenzitását, és hatásosan szűrik a szmogban lévő szemcsés anyagot. 

Svájc hackerekkel tesztelteti választási rendszerét

Sikerrel toboroz Svájc hackereket online választási rendszerének tesztelésére: alig egy hét alatt, péntekre már több mint kétezren jelentkeztek, hogy rést találjanak a tűzfalakon.

Magyar egyetemmel szövetkezik a Pfizer

A legkorszerűbb terápiákhoz juthatnak hozzá a páciensek Szegedi Tudományegyetem és a gyógyszergyártó együttműködési megállapodásnak köszönhetően.

Rádiórajongás a Föld körül

A rádiózás világnapja alkalmából időutazásra indultunk, amely során kiderült, hogy a magyarok 48 pengőért vették első rádiójukat.

Az MTA nem fogadta el a kormány tervét

Az akadémia elnöksége tárgyalásokat kér a kutatóintézeteket érintő miniszteri javaslatokról. Döntöttek, hogy az intézetek elindulhatnak a pályázatokon, ha a minisztertől írásbeli visszaigazolást kapnak a költségvetési támogatásról.
Világgazdaság Piactér