Energia

Rekordot döntött a Gazprom

Közel 600 millió köbméter földgázt szállított vevőinek az orosz Gazprom augusztusban, ezzel új havi rekordot döntött a gázipari óriás gázexportja.

Gyorsan csökkennek az amerikai olajkészletek

Az USA Energiainformációs Ügynökségének heti adatsora szerint az augusztus 11-ig tartó héten közel 9 millió hordóval csökkentek az ország kőolajkészletei.

Érzékenyek az atomprojektek

A projektek finanszírozhatóságán, társadalmi elfogadottságán és persze a villamos energia árán múlik a nukleáris energiatermelés jövője.

A lengyelek leporolták az erőműterveket

A lengyel kormány ugyan nem erősítette meg, hogy a napokban atomerőmű-építésről határozott volna, de azt igen, hogy fontolgat ilyen tervet.

WWF: zöldülnie kellene a Mátrai Erőműnek

Tisztán biomassza-, nap- és esetleg szélerőműves kombinációban látja a Mátrai Erőmű reális jövőjét Vaszkó Csaba, a WWF illetékese, míg a társaság leköszönt elnöke kitart a lignitüzem életképessége mellett. A döntés a még ki nem választott új tulajdonos kezében van.

Vihar: több száz háztartásban még mindig nincs áram

Kisfeszültségű hibák miatt több száz nyugat-dunántúli háztartásban még mindig nincs áram az előző napok viharai következményeként, a szakemberek továbbra is teljes létszámmal dolgoznak a hiba elhárításán – tájékoztatta vasárnap az E.ON szóvivője az MTI-t.

Ezt az eredményt mutatta fel az OMV

A magasabb olajáraknak köszönhetően jelentősen nőtt az OMV árbevétele, a költségcsökkenés eredményeként pedig felszökött a vállalat működési eredménye.

Világgazdaság Piactér