Ingatlan

Már kevés a kiadó raktár itthon

A hiány annak ellenére jelentkezhet, hogy tavaly nőtt a fejlesztői aktivitás, az előző évinél 50 százalékkal több új ipari-logisztikai terület került piacra.

Hatott a lakáspiaci szigorítás Kínában

Lassult az új lakások árának emelkedése februárban Kínában a spekulatív kereslet visszaszorítását célzó kormányzati intézkedések hatására.

A Rózsadombra is felért az árhullám

Az országban a harmadik legmagasabb átlagos ingatlanárakkal a II. kerület büszkélkedhet, tavaly egy négyzetméterért 560 ezer forintot kellett fizetni.

Digitális jövőkép a szektorban

Okos otthon, okostelefon, intelligens lift – egyre nagyobb számban jelennek meg a piacon a különböző okos innovációk, és máris itt egy újabb kifejezés, a proptech, amely az ingatlanpiac digitalizációs robbanásának hívószava.

Holnaptól nagy változások jönnek a csokban

Március 15-től lép életbe a csok egyszerűsítéséről szóló új rendelet. Az egyik legfontosabb változtatás a már ingatlannal rendelkező családokat érinti.

Mindenki az olcsóbb ingatlant keresi

Az elmúlt évhez képest az idei év első hónapjaiban sem rosszabb a forgalom a csepeli és szigetszentmiklósi ingatlanpiacon.

Most érdemes lakást venni Londonban

A városban 2009 augusztusa óta legnagyobb mértékben, éves szinten 2,6 százalékkal csökkent a lakóingatlanok ára januárban.

Világgazdaság Piactér