Kereskedelem

Egyre több bor folyik külföldre?

A borexport értéke 20 százalékkal, a mennyisége pedig 31,5 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest az év első nyolc hónapjában.

Dübörög a karácsonyi szezon a játékpiacon

Már november elején elkezdődött a karácsonyi vásárlás, az az időszak, amely a játékpiacon az éves forgalom 60-70 százalékát adja – mondta lapunknak Borhi János, a Formatex Kft. ügyvezetője.

Még látható a madárinfluenza hatása

Az előző évinél 19,1 százalékkal volt magasabb a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelmi forgalmának egyenlege 2017 első nyolc hónapjában.

Milliárdokat költünk játékokra az ünnepek alatt

A karácsonyi szezonban online vásárláskor átlagosan 8000 forint, bolti beszerzéskor 6500 forint értékben kerül játék a magyar szülők, nagyszülők kosarába alkalmanként.

Nincs köze a letartóztatott csalóknak a Mall.hu-hoz

A Mall.hu-t üzemeltető Internet Mall Hungary Kft.-hez semmilyen formában nem köthető ahhoz, hogy a Fővárosi Főügyészség indítványozta két, már őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását.

Milliárdokat költünk édességre év végén

Több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosarába, az igazi roham most kezdődik. Tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttek karácsonyi édességre a magyarok.

Jelentős fejlesztések az eMAG-nál

Összesen 3 millió eurót költött az üllői raktárának bővítésére és fejlesztésére idén az eMAG, amivel a 21 000 négyzetméteres logisztikai központ jelenleg a termékek 70 százalékát tárolja.

Világgazdaság Piactér