Mezőgazdaság

Valósággal kilőtt a traktorlízing

Mintegy 77 milliárd forint értékben szereztek be új mezőgazdasági gépeket a magyar vállalkozások az idei első fél évben – tudatta a Magyar Lízingszövetség.

A tavalyi jó termés húzza az exportot

Akár az eddigi rekordot is meghaladhatja idén az agrár- és élelmiszeripari termékek kivitele Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára szerint.

Harmincéves csúcson a búza termésátlaga

A búza termésátlaga 5440 kilogramm/hektár volt idén, ami 1988 óta a legmagasabb Magyarországon – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal friss adataiból.

Az összefogást erősítik

Jelentősen erősödött a gazdatársadalom érdekérvényesítő képessége – mondta a Világgazdaság megkeresésére Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Bővült az agrárexport

Jelentősen megugrott az agrárexport 2010 és 2016 között. A kivitel értéke a vizsgált időszakban 2247 millió euróval 8037 millió euró­ra nőtt.

Nőtt az egyéni gazdaságok aránya

A földhasználatban is tükröződnek a kormány egyéni, családi, illetve kis- és közepes gazdaságokat támogató birtokpolitikájának eredményei.

Stabilizálták a sertéspiacot

A kormány intézkedései nyomán a korábban tapasztalt sertéslétszám-csökkenés megállt, és az orosz embargó okozta válság idején sem fogyatkozott tovább a hazai állomány.

Világgazdaság Piactér